Αθλητισμός

«Χάλκινος» ο Καραλής στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο της Γλασκόβης

«Χάλκινος» ο Καραλής στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο της Γλασκόβης
Θρίαμβος για τον Εμμανουήλ Καραλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Γλασκόβης. Με άλμα στα 5,85μ. ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ, με καλύτερο άλμα στα 5,85 μέτρα, το οποίο πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια.

Με άλμα στα 5,85μ. ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο

Παρότι δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα του, ρίχνοντας τον πήχη στα 5 μέτρα και 50 εκατοστά, στη συνέχεια προχώρησε στα 5 μέτρα και 65 εκατοστά. Ο Έλληνας αθλητής τότε πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και μετά πήγε στα 5.75μ., όπου για άλλη μία φορά έριξε τον πήχη και τον πέρασε τη δεύτερη. Στα 5.85μ., όμως, πέρασε με την πρώτη το ύψος ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Εκείνη τη στιγμή ο Μόντο Ντουπλάντις είχε αποτύχει δύο φορές σε αυτό το ύψος, περνώντας με την τρίτη, όμως οι Μάρσαλ και Νίλσεν δεν τα κατάφεραν, κάτι που σήμαινε ότι ο Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε το μετάλλιο.

Ο "Μανόλο" απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση  τρία χρόνια μετά την 4η του θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και λίγους μήνες πριν το κορυφαίο αθλητικού ραντεβού στο Παρίσι και μας έκανε να έκανε υπερήφανους με την επιτυχία του στο επί κοντώ, δυο 24ωρα μετά το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου.