Αθλητισμός

Εμμανουήλ Καραλής: Πτήση πάνω από τα 5,82 μ., μπροστά από το Καλλιμάρμαρο

Εμμανουήλ Καραλής: Πτήση πάνω από τα 5,82 μ., μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
Λίγα 24ωρα μετά το ασημένιο Ευρωπαϊκό μετάλλιο, ο Εμμανουήλ Καραλής απείλησε το πανελλήνιο ρεκόρ του επί κοντώ.

Πτήσεις μπροστά από το Καλλιμάρμαρο, με πρωταγωνιστή τον Εμμανουήλ Καραλή, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα οι Αθηναίοι.

Ο 25χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ «πέταξε» πάνω από τα 5,82 μ. για να αναδειχθεί νικητής στο Fly Athens, το μίτινγκ επί κοντώ που διοργανώνει ο ίδιος. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μίτινγκ διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς τις προηγούμενες δύο χρονιές είχε φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Στον σημερινό αγώνα, λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5,52 μ., 5,72 μ. και 5,82 μέτρα.

Αμέσως μετά προσπάθησε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ κατά ένα εκατοστό, βάζοντας τον πήχη στα 5,92 μ., αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, ήταν νικητής, μπροστά από τον Βέλγο Μπεν Μπρόντερς (5,72 μ.). στις γυναίκες, η Χόλι Μπράντσοου κέρδισε με 4,53 μέτρα.

{https://www.instagram.com/p/C8Sb380IA5R/}

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

«Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος. Έχω περάσει μία εβδομάδα με απίστευτα συναισθήματα, πολύ άγχος, πόνο, χαρά», είπε χαμογελώντας ο Εμμανουήλ Καραλής μετά τον αγώνα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα 6 μέτρα, δηλώνοντας ότι μπορεί να περάσει αυτό το ύψος. «Είναι κάτι που μπορώ να κάνω, το έχουμε βάλει στόχο για φέτος. Είμαι αθλητής για 6 μέτρα. Πρέπει να πάω βήμα- βήμα. Πρώτα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ, να πάρω ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες και έπειτα- ή πιο πριν- να κάνω τα 6 μέτρα», δήλωσε.