Αθλητισμός

Euro 2024: Η Αυστρία πήρε την πρωτιά, 3-2 την Ολλανδία

Euro 2024: Η Αυστρία πήρε την πρωτιά, 3-2 την Ολλανδία Φωτογραφία: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH
Οι Ολλανδοί πέρασαν στους «16» του Euro 2024 ως τρίτοι.

Σε ένα εκπληκτικό ματς, η Αυστρία νίκησε την Ολλανδία 3-2, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Euro 2024, στο Βερολίνο.

Με αυτή τη νίκη, οι Αυστριακοί πήραν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης ως πρώτοι του ομίλου, μετά και την ισοπαλία της Γαλλίας με την Πολωνία (1-1). Ο επόμενος αντίπαλός τους θα είναι ο δεύτερος του 6ου ομίλου, η Τσεχία ή η Τουρκία.

Όσο για τους Ολλανδούς, προκρίθηκαν ως τρίτοι στους «16» και θα πρέπει να περιμένουν τα επόμενα ματς για να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μάλεν στο 6ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ολλανδοί ισοφάρισαν σε 1-1, με γκολ του Χάπκο στο 47ο λεπτό. Όμως, ο Σμιντ με κεφαλιά «ψαράκι» έκανε το 2-1 για τους Αυστριακούς στο 59ο.

Οι «Οράνιε» απάντησαν ξανά, στο 75ο λεπτό, με πλασέ του Ντεπάι. Αρχικά, το γκολ ακυρώθηκε για χέρι, αλλά έπειτα από on field review ο διαιτητής το μέτρησε κανονικά. Αλλά οι Αυστριακοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 80ο λεπτό ο Σάμπιτσερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-2) και την Αυστρία στην πρώτη θέση του ομίλου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούχεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (66’ Φν ντε Βεν), Ντε Bράι, Ντεπάι, Χάκπο, Ρέιντερς (65’ Βαϊνάλντουμ), Βίρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέχορστ), Σάουτεν.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Σάιβαλντ, Βίμερ (63’ Μπαουμγκάρτνερ) Πρας, Σάμπιτσερ, Γκρίλιτς (64’ Λάιμερ), Λιένχαρτ (62’ Κουέρφελντ), Αρναούτοβιτς, Σμιντ (90’+2’ Βέιμαν).