Αθλητισμός

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Δεν φτάνουν τα αυγά για τους αθλητές, ζητούν περισσότερα

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Δεν φτάνουν τα αυγά για τους αθλητές, ζητούν περισσότερα Φωτογραφία: EPA/ Mohammed Badra
Περίπου 13 εκατομμύρια γεύματα αναμένεται να σερβιριστούν στο χωριό, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων 2024.

Αθλητές διαμαρτύρονται για ελλείψεις τροφίμων στο χωριό των αθλητών για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τα διαθέσιμα τρόφιμα, ιδιαίτερα τα αυγά- στα οποία μπήκε όριο στο πρωινό της Τετάρτης- και τα ψητά κρέατα δεν επαρκούν, σύμφωνα με την εφημερίδα L'Équipe.

Η «Sodexo Live!», που έχει αναλάβει το κέτερινγκ στο Ολυμπιακό χωριό, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλη ζήτηση» για συγκεκριμένα προϊόντα και διαβεβαίωσε πως «θα αυξηθούν οι ποσότητες», προκειμένου «καλυφθούν οι ανάγκες των αθλητών».

«Ζητήθηκε να αυξηθούν οι ποσότητες που περιελάμβανε το αρχικό σχέδιο, κάτι που ο όμιλος θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει», δήλωσε εκπρόσωπος της Carrefour, που προμηθεύει με φρέσκα προϊόντα το Ολυμπιακό χωριό.

Οι αθλητές έχουν πρόσβαση σε έξι σημεία όπου σερβίρεται γαλλική, ασιατική, αφρο-καραϊβική και παγκόσμια κουζίνα και το μενού περιλαμβάνει 500 συνταγές.

Περίπου 13 εκατομμύρια γεύματα αναμένεται να σερβιριστούν στο χωριό, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων 2024. Στόχος των διοργανωτών είναι το ενεργειακό αποτύπωμα των γευμάτων να είναι το μισό σε σύγκριση με τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012.

Έτσι, το ένα τέταρτο των συστατικών των γευμάτων θα προέρχονται από μία ακτίνα 250 χιλιομέτρων από το Παρίσι και το 20% είναι οργανικά. Όλα τα κρέατα, το γάλα και τα αυγά προέρχονται από τη Γαλλία και το ένα τρίτο των τροφίμων είναι φυτικής προέλευσης.