Διεθνή

«Σκάνδαλο» με μολυσμένα αυγά στις ΗΠΑ: Έκρηξη κρουσμάτων σαλμονέλας σε 9 πολιτείες

«Σκάνδαλο» με μολυσμένα αυγά στις ΗΠΑ: Έκρηξη κρουσμάτων σαλμονέλας σε 9 πολιτείες Φωτογραφία: Peter Werkman on Unsplash
Δεκάδες άνθρωποι - από 9 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ - φέρεται να μολύνθηκαν με σαλμονέλα μετά την κατανάλωση αυγών από συγκεκριμένη φάρμα.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων αναβάθμισε στα τέλη Σεπτεμβρίου μια προηγούμενη προειδοποίηση ανάκλησης αυγών, προειδοποιώντας τους καταναλωτές για σοβαρές παρενέργειες - ακόμη και θάνατο - σε περίπτωση κατανάλωσης.

Η ανάκληση ανακοινώθηκε αρχικά στις 6 Σεπτεμβρίου από το CDC και αναβαθμίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην κατηγορία Ι - που αντιστοιχεί σε προϊόντα που μπορούν να «προκαλέσουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την υγεία ή θάνατο».

Η αρχική κοινοποίηση της ανάκλησης ανέφερε ότι 65 άτομα σε εννέα πολιτείες μολύνθηκαν από σαλμονέλα που συνδέεται με αυγά που προμηθεύτηκαν από την Milo's Poultry Farms LLC από τις 23 Μαΐου έως τις 10 Αυγούστου. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, αλλά 24 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το CDC.

Η Milo's Poultry Farms βρίσκεται στο Bonduel του Ουισκόνσιν, περίπου 29 μίλια βόρεια του Green Bay. Η μικρή επιχείρηση ανακάλεσε εθελοντικά όλα τα αυγά που προμήθευσε από τη φάρμα της, σε λιανοπωλητές και διανομείς υπηρεσιών τροφίμων στο Ουισκόνσιν, το Ιλινόις και το Μίσιγκαν.

Συμπτώματα δηλητηρίασης από σαλμονέλα

Σύμφωνα με το CDC, τα συνήθη συμπτώματα της σαλμονέλας περιλαμβάνουν:

  • Κράμπες στο στομάχι.
  • Διάρροια και πυρετός υψηλότερος από 39 βαθμούς Κελσίου.
  • Διάρροια για περισσότερες από τρεις ημέρες που δεν βελτιώνεται.
  • Αιματηρή διάρροια.
  • Εμετός και αδυναμία συγκράτησης υγρών.
  • Σημάδια αφυδάτωσης.

Τι είναι η σαλμονέλα;

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μεταξύ έξι ωρών και έξι ημερών από τη μόλυνση και θα διαρκέσουν τέσσερις έως επτά ημέρες, δήλωσε το CDC.

Σύμφωνα με τον FDA, τα παιδιά κάτω των 5 ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ανοσοκαταστολή είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις εάν προσβληθούν από σαλμονέλα.

Πηγή: eu.courier-journal.com