Αθλητισμός

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ ελεύθερο

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ ελεύθερο
Η μεγάλη μάχη του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ τα έδωσε όλα στον τελικό των 50μ. ελεύθερο ανδρών στην κολύμβηση και τερμάτισε τελικά 5ος με χρόνο 21:59.

Ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Γκολομέεβ σε τελικό (ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που το καταφέρνει) και πάλι πέμπτος -όπως και στο Τόκιο, αυτή τη φορά όμως «άγγιξε» το μετάλλιο. Τερμάτισε σε 21.59, τη στιγμή που ο 34χρτονος Γάλλος Φλοράν Μανοντού ήταν τρίτος με 21.56 και εξασφάλισε το τέταρτο διαδοχικό Ολυμπιακό του μετάλλιο στο αγώνισμα. Μία ελάχιστη διαφορά, που είναι λογικό να αφήνει με το... παράπονο τον Γκολομέεβ, που δεν έκρυψε ποτέ ότι στόχος του ήταν μία θέση στο βάθρο.

«Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, έγιναν και κάποια λάθη και σίγουρα θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ αλλά δεν μου βγήκε. Συνεχίζουμε» είπε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στην κάμερα της ΕΡΤ.  

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή

golomeev_6243f.jpg

Ο Κάμερον ΜακΙβόι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και έγινε ο πρώτος Αυστραλός «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 50μ. ελεύθερο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 21.25. Ο Βρετανός Μπεν Πράουντ κατάφερε επιτέλους να ανέβει στο βάθρο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση με 21.30, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τέταρτος τερμάτισε ο Καναδός Τζος Λιέντο, που μπήκε στον τελικό από το... παράθυρο, αφού αποσύρθηκε ο Γάλλος Μαξίμ Γκρουσέ. Απογοήτευσε ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, που έμεινε έκτος.

Δείτε τον τελικό των 50μ.