Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Κουρουγκλίεβ (βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Κουρουγκλίεβ (βίντεο) Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Ευχαριστώ πολύ τον ελληνικό λαό που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στη διοργάνωση» είπε μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

O Νταουρέν Κουρουγκλίεβ έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κατακτώντας μετά από αγώνα ρεπεσάζ το χάλκινομετάλιο στην πάλη στα 68 κιλά.

Ο 32χρονος παλαιστής χάρισε, μετά από 20 χρόνια, στην Ελλάδα το 8ο της μετάλλιο στη διοργάνωση ενώ αυτό ήταν το 12ο της μετάλλιο στην ιστορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ευχαρίστησε τους Έλληνες και δήλωσε ότι «Δεν ήρθα εδώ για αυτό το μετάλλιο, ήρθα για το χρυσό. Παρόλα αυτά αυτό το μετάλλιο μου έδωσε ο θεός. Ευχαριστώ πολύ τον ελληνικό λαό που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στη διοργάνωση», ανέφερε ο 32χρονος παλαιστής που έλαβε το ελληνικό διαβατήριο λίγους μήνες πριν.

Ερωτηθείς για το αν φοβήθηκε πως μπορεί να χάσει το μετάλλιο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ανέφερε πως «ήμουν 100% έτοιμος, κράταγα τον αντίπαλο, μέτραγα τα δευτερόλεπτα και ήξερα πως δεν θα του δώσω τους κρίσιμους αυτούς πόντους».