Auto - Moto

Τυφώνας «απειλεί» την Toyota

Τυφώνας «απειλεί» την Toyota
Συνέβη και αυτό. Δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός και η οικονομική κρίση, έχουμε τώρα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της επονομαζόμενης κλιματικής αλλαγής.

Η Toyota ανακοίνωσε πως διακόπτει την παραγωγή σε όλα τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία λόγω ενός ισχυρού τυφώνα ο οποίος αναμένεται να πλήξει το επόμενο διάστημα την χώρα.

Η ανακοίνωση αφορά παρακαλώ και στις 28 γραμμές παραγωγής στα συνολικά 14 ιαπωνικά εργοστάσια της Toyota όπως επίσης και των θυγατρικών εταιριών της. Παράλληλα, δεν διευκρινίστηκε πόσα αυτοκίνητα δεν θα παραχθούν εξαιτίας της συγκεκριμένης επείγουσας κατάστασης.

Στην Ιαπωνία τώρα, άπαντες προετοιμάζονται για τον επικείμενο τυφώνα που αρχικά θα πλήξει το μεγάλο νότιο νησί Κιούσου και θα εκδηλωθεί αρχικά με πολύ έντονες καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να επιφέρουν τι άλλο από ζημιές και φυσικές καταστροφές.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines ακύρωσε εσπευσμένα τις τελευταίες ώρες 172 εσωτερικές και 6 διεθνείς πτήσεις και η ANA 219 εσωτερικές πτήσεις και 4 διεθνείς έως και την Παρασκευή. Υπάρχουν ήδη συστάσεις σε κατοίκους πολλών περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προτού έρθουν αντιμέτωποι με τη λαίλαπα των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις άσχημες συνέπειες τους.

«Προσέχουμε για να έχουμε», πρέπει να σκέφτηκαν σοφά στη Toyota. Οι ιθύνοντες της ιαπωνικής φίρμας ζύγισαν τα δεδομένα και έκριναν κατά βούληση πως αυτή η κίνηση είναι η λιγότερη ζημιογόνα για τον μεγάλο αυτοκινητικό όμιλο, παρότι όπως όλοι παραδέχονται, το λουκέτο (έστω και προσωρινό) στις γραμμές παραγωγής αποτελεί από μόνο του ένα οικονομικό «πισωγύρισμα». Αυτοί βέβαια γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα...