Auto - Moto

Ποιο είναι και πόσο έχει το πιο προσιτό νέο μοντέλο της αγοράς

Ποιο είναι και πόσο έχει το πιο προσιτό νέο μοντέλο της αγοράς
Οι τιμές του νέου Citroen C3 που ήρθε για να ταράξει τα νερά της αγοράς - Τα χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν.

Το πολυαναμενόμενο νέο Citroën C3 επιτέλους πάτησε Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν ξεκινά σύντομα η διάθεσή του στην εγχώρια αγορά. Μάθετε πόσο κοστίζει...

Είχαμε ακούσει πολλά, είχαμε διαβάσει ακόμη περισσότερα, το θαυμάσαμε από τις εργοστασιακές φωτογραφίες, ε, ήρθε η ώρα να μάθουμε τις τιμές και τις εκδόσεις του, μιας και όπως όλα δείχνουν θα γίνει σύντομα, όχι μόνο το best seller της Citroën, αλλά και της αγοράς.

Καταρχάς με το καλημέρα αρέσει πολύ. Είναι η απέριττη σχεδίαση με τις φρέσκες γραμμές, είναι η προσωπικότητα που αποπνέει, δεν ξέρω, πάντως γυρίζεις να το επεξεργαστείς οπτικά. Κατάφερε να ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën με χαρακτηριστικά SUV, έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και διαθέτει πιο ευρύχωρο εσωτερικό.

Citroen C3 004 37cd1

Το μήκος του παραμένει συμπαγές στα 4,01 μέτρα, αλλά έχει ύψος 1,57 μέτρα, προσφέροντας ευκολότερη είσοδο και έξοδο, καθώς και καλύτερη ορατότητα. Οι χώροι για τους επιβάτες έχουν αυξηθεί, ειδικά για το κεφάλι και τα πόδια, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 328 λίτρα με δυνατότητα επέκτασης χάρη στα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα (60/40).

Εξοπλισμένο με ανάρτηση Advanced Comfort, που περιλαμβάνει υδραυλικά μαξιλάρια για εξομάλυνση των ανωμαλιών του δρόμου, προσφέρει μια εξαιρετικά ομαλή και άνετη οδήγηση, ενώ τα καθίσματα Advanced Comfort έχουν βελτιωμένη επένδυση για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη και άνεση σε μεγάλα ταξίδια.

Στη βασική έκδοση «You», υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης smartphone μέσω NFC (Near Field Communication), που επιτρέπει τον έλεγχο εφαρμογών όπως πλοήγηση, τηλέφωνο και μουσική μέσω της εφαρμογής My Citroën. Στις ανώτερες εκδόσεις, προσφέρεται αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής και πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Citroen C3 050 5d972

Το νέο C3 είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι τα Active Safety Brake: Σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί σε ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα, αλλά και το Active Lane Departure Warning που προειδοποιεί και διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου όταν αποκλίνει της λωρίδας του. Διαθέτει επίσης το Speed Sign Recognition, ένα σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας που ενημερώνει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας, το Hill Start Assist, υποβοήθηση κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες, ηλεκτρικό χειρόφρενο και αυτόματη εναλλαγή φώτων μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας.

Η εισαγωγική έκδοση φορά τον νέας γενιάς τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με ισχύ 100 ίππους. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2 (126-128 γρ./χλμ., κατά WLTP).

Η υβριδική έκδοση συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 100 ίππων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 21 kW, παρέχοντας έως και 50% αμιγώς ηλεκτρική κίνηση στις αστικές διαδρομές. Δεν απαιτεί εξωτερική φόρτιση, καθώς η μπαταρία 48V φορτίζεται κατά την οδήγηση.

Citroen e C3 056 714ca

Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία έως 326 χιλιόμετρα (WLTP), χάρη στη μπαταρία των 44 kWh. Υποστηρίζει ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) με 100 kW, επιτρέποντας επαναφόρτιση από το 20% στο 80% σε μόλις 26 λεπτά. Η βασική επαναφόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) διαρκεί περίπου 4 ώρες με wallbox 7 kW ή 2 ώρες και 52 λεπτά με φορτιστή 11 kW. Η ισχύς ανέρχεται στους 113 ίππους και η τελική ταχύτητα στα 135 χλμ./ώρα.

Οι τιμές του νέου Citroen C3 έχουν ως εξής:

- 1.2 Turbo 100HP: Από €16.900

- Hybrid 100 e-DCS6: Από €21.900

- ë-C3 BEV: Από €19.710 (με την επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»)

# TAGS