Επιχειρήσεις

Η Microsoft σταματά τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

(Φωτ.: EUROKINISSI) (Φωτ.: EUROKINISSI)
Η Microsoft αναστέλλει τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσία και ταυτόχρονα διακόπτει πολλές πτυχές της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στη χώρα.

Η εταιρεία Microsoft Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις νέες πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της στη Ρωσία, και γίνεται έτσι η πιο πρόσφατη δυτική εταιρεία που αποστασιοποιείται από την Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Έκτοτε, δεκάδες δυτικές εταιρείες, όπως η Apple Inc, η Nike και η Dell Technologies, διέκοψαν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία με φόντο την επιβολή κυρώσεων από τα δυτικά κράτη.

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει σταματήσει όλες τις πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία.

Εκτός από την αναστολή των νέων πωλήσεων, η Microsoft διακόπτει πολλές πτυχές της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στην Ρωσία, σε συμμόρφωση με τις κυβερνητικές κυρώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Μπραντ Σμίθ.

«Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, είμαστε τρομοκρατημένοι, θυμωμένοι και λυπημένοι από τις εικόνες και τα νέα που προέρχονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καταδικάζουμε αυτή την αδικαιολόγητη, απρόκλητη και παράνομη εισβολή από τη Ρωσία», έγραψε ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ σε ανάρτησή του σε ιστολόγιο το πρωί της Παρασκευής.