Επιχειρήσεις

Νέες business για τον Σκλαβενίτη, η κίνηση «έκπληξη» που αλλάζει τα δεδομένα

Νέες business για τον Σκλαβενίτη, η κίνηση «έκπληξη» που αλλάζει τα δεδομένα
Μέχρι αρχές Ιουλίου η Ten Brinke θα έχει παραδόσει στον όμιλο Σκλαβενίτη το βιομηχανικό κτίριο που αναπτύσσει εδώ και καιρό για λογαριασμό του στην οδό Ψηλορείτη, στην Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν στο FnB Daily πηγές με γνώση της υλοποίησης του έργου.

ΕΤΟΙΜΑ ΓΕΥΜΑΤΑ & LOGISTICS

Σύμφωνα με το FnBDaily, υπενθυμίζεται πως το υπό κατασκευή βιομηχανικό κτήριο είναι μικτής χρήσης, με την Σκλαβενίτης να μεταστεγάζει στην Μαγούλα την παραγωγή έτοιμων γευμάτων, με τα οποία τροφοδοτεί τα καταστήματα της, ενώ παράλληλα αναπτύσσει νέους αποθηκευτικούς χώρους για καλύτερη διαχείριση των παραγγελιών του.

Όπως μαθαίνουμε, η αρχική επικοινωνία με την Ten Brinke αφορούσε την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου logistics center, όμως στην πορεία η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μεταφέρει εκεί και την παραγωγή των έτοιμων γευμάτων. Με την παράδοση του έργου, η Σκλαβενίτης θα μεταφέρει σταδιακά τις λειτουργίες της στο νέο κτίριο, το οποίο θα είναι σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2024.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Σκλαβενίτης επενδύει τον τελευταίο καιρό στο real estate και στην αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην κατοχή της, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των εργασιών της.

Όπως είχατε διαβάσει στο FnB Daily έλαβε από τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας την προέγκριση οικοδομικής αδείας για το ακίνητο που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μαρκοπούλου - Καλυβίων, στην περιοχή Μπουγάζι ή Ρίζα Γκιάκου Σαμάρθι. Πρόκειται για ακίνητο το οποίο η Σκλαβενίτης σχεδιάζει να μετατρέψει από αποθήκη σε βιομηχανική μονάδα αρτοζαχαροπλαστικής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ PROJECTS ME THN TEN BRINKE

Η συνεργασία μεταξύ Σκλαβενίτη και Ten Brinke δεν σταματά όμως εδώ, καθώς όπως πληροφορείται το FnB Daily, τα δύο μέρη είναι σε συζητήσεις και για την αξιοποίηση του ακινήτου εντός του οποίου βρίσκεται το εργοστάσιο της BSH στου Ρέντη. Για τν βέλτιστη ανάπτυξη του ακινήτου η Σκλαβενίτης σύστησε μια νέα εταιρεία, στην οποία μοναδικός μέτοχος είναι οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, με το μετοχικό να ανέρχεται σε €300 χιλ.

Στον σκοπό της εταιρείας έχουν ενταχθεί ποικίλες δραστηριότητες, από εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακίνητων, δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας μέχρι και υπηρεσίες θεατρικών αιθουσών, θέλοντας η αλυσίδα να διατηρήσει ευελιξία μέχρις ότου αποφασίσει πως θα αξιοποιήσει το ακίνητο.