Ελλάδα

Athens Ledra: Αύριο η τρίτη προσπάθεια για πλειστηριασμό

Athens Ledra: Αύριο η τρίτη προσπάθεια για πλειστηριασμό
Κρίσιμη η αυριανή μέρα για το πεντάστερο ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra αφού έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η Τρίτη προσπάθεια για πλειστηριασμό

Με τις πρώτες δύο απόπειρες να έχουν στεφθεί με αποτυχία, γίνεται σαφές ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά της επιχείρησης για να υπάρξει αίσιο τέλος. Ήδη η τιμή εκκίνησης από τα 48 εκατ. ευρώ που είχε τοποθετηθεί, υποχώρησε στα 38 εκατ. ευρώ. Επίσης, πληροφορίες από την ιδιοκτήτρια εταιρία θέλουν να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι από την αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά. Βέβαια, το γεγονός ότι στην προηγούμενη διαδικασία πλειστηριασμού είχε υπάρξει θετική προσέγγιση από κινεζικό fund, το οποίο όμως την κρίσιμη στιγμή, απέσυρε το αρχικό ενδιαφέρον, διατηρεί την επιφυλακτικότητα σε όλες τις πλευρές.

Το ξενοδοχείο διέκοψε τη λειτουργία τους στις 31 Μαϊου 2016. Είχε 150 μόνιμους εργαζόμενους και 50 εποχικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Το προηγούμενο τρίμηνο βρέθηκαν και οι ίδιοι, μεταφορείς πληροφοριών για ενδεχόμενους επενδυτές που θα εκδήλωναν έμπρακτο ενδιαφέρον για να αγοράσουν το ξενοδοχείο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.