Ελλάδα

Νέα στοιχεία για την αποτρόπαια δολοφονία της εξάχρονης Στέλλας

Νέα στοιχεία για την αποτρόπαια δολοφονία της εξάχρονης Στέλλας
Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αποτρόπαια πράξη ενός 61χρονου να δολοφονήσει το παιδί του, ένα εξάχρονο κοριτσάκι και μετά να το ρίξει σε ένα κάδο σκουπιδιών

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού δεν φαίνεται να επήλθε από στραγγαλισμό, όπως αρχικά είχε λεχθεί, αλλά από την απόφραξη των αναπνευστικών οδών. Ο πατέρας του εξάχρονου κοριτσιού, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί του, φέρεται να έκλεισε με το χέρι του τη μύτη και το στόμα του κοριτσιού αν και ακόμα οι αρχές δεν έχουν ξεκαθαρίσει εξολοκλήρου τα γεγονότα αφού ο παιδοκτόνος φέρεται να άλλαζε διαρκώς τις καταθέσεις του.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί τελικά ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της ίδιας του της κόρης. Οι συνήγοροί του ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν την υπεράσπισή του. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της περιύβρισης νεκρού και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία δεν έχει συσχετιστεί ακόμη η ιατροδικαστική έκθεση. Ο κατηγορούμενος μέσω τον εκ των συνηγόρου του ζήτησε να εξεταστεί από νευρολόγο ψυχίατρο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 61χρονος θα αναφερθεί στην απολογία του σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, διεκδικώντας μειωμένο καταλογισμό λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Χθες το πρωί ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε η κορούλα του, η οποία, σημειωτέον, είχε και κινητικά προβλήματα και φοβόταν ότι είχε πέσει θύμα αρπαγής.

Στην καταγγελία του ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης βγήκε να πατάξει τα σκουπίδια και πιθανόν ξέχασε τα κλειδιά στην πόρτα. Για αυτό, όταν ξύπνησε το πρωί, είδε το σπίτι αναστατωμένο, μάλλον από διαρρήκτες και το παιδί άφαντο.

Ο 61χρονος, αφού πήγε πρώτα το άλλο κοριτσάκι του στο σχολείο, ύστερα πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση.

Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπου οδηγήθηκε ο πατέρας για κατάθεση, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση αναζήτησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και παράλληλα γίνονταν έρευνες σε όλη την περιοχή, καθώς οι ισχυρισμοί του πατέρα δεν έπεισαν από την αρχή τους αστυνομικούς.

Ταυτόχρονα, η μητέρα του παιδιού, η οποία νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από χειρουργική επέμβαση, πήρε εκτάκτως εξιτήριο και πήγε άρον άρον στο σπίτι για να παρακολουθεί τις έρευνες για το κοριτσάκι της.

Τελικά, ύστερα από 12 ώρες ανάκριση, ο 61χρονος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Image