Ελλάδα

Ο έλεγχος του «τρομοδέματος» έγινε στην Βουλή λέει ο φρουρός του Παπαδήμου

Ο έλεγχος του «τρομοδέματος» έγινε στην Βουλή λέει ο φρουρός του Παπαδήμου
Ο αστυνομικός που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού εξηγεί τις κινήσεις που έκανε το πρωινό της Πέμπτης.

Ο εν λόγω αστυνομικός αναφέρει ρητά ότι παρέδωσε τον εκρηκτικό φάκελο στα φυλάκια της Βουλής για τον σχετικό έλεγχο και ότι μόλις ολοκληρώθηκε του τον έδωσαν πίσω στα χέρια του και αναχώρησε.

Ωστόσο, από τη Βουλή διαψεύδεται ότι ο σχετικός έλεγχος έγινε στα μηχανήματα X-Ray της Βουλής.

Με την κατάθεσή του η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα πώς πέρασε το τρομοδέμα από τους πολλαπλούς ελέγχους ασφαλείας.

«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» αναφέρει στην κατάθεσή του ο συνοδός ασφαλείας του Λουκά Παπαδήμου και συνεχίζει: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

Ο έλεγχος της αλληλογραφίας από το σπίτι του γινόταν στα μηχανήματα της Βουλής από αστυνομικό, ενώ αυτή που έφθανε για τον ίδιο στην Ακαδημία Αθηνών και την τράπεζα, περνούσε από τα μηχανήματα της τράπεζας της Ελλάδος.

Από μία πρώτη έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο των μηχανημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, το επίμαχο χρονικό διάστημα των ελέγχων, δεν εντοπίστηκε «ακτινογραφία» του εκρηκτικού φακέλου, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι αυτός είχε φθάσει στο σπίτι του. Η έρευνα επεκτάθηκε στα μηχανήματα της Βουλής των Ελλήνων, τα οποία όμως δεν φαίνεται να κρατούν αρχείο λόγω παλαιότητας.