Ελλάδα

Στην Βουλή το φιάσκο του αγώνα ανοικτής κολύμβησης στον Ισθμό - Κινδύνευσαν παιδιά

Στην Βουλή το φιάσκο του αγώνα ανοικτής κολύμβησης στον Ισθμό - Κινδύνευσαν παιδιά
Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κατέθεσε η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄Αθηνών Άννα Καραμανλή, με αφορμή το φιάσκο του διεθνούς αγώνα ανοικτής κολύμβησης «cross the Euro Canal 2017»

Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία. Όπως επισημαίνει στην ερώτηση της η κ. Καραμανλή, οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε πρωτοφανή ταλαιπωρία και εκτέθηκαν σε σοβαρό κίνδυνο. Επικαλείται τις πολυάριθμες μαρτυρίες αθλητών που κάνουν λόγο για ανοργανωσιά, προχειρότητα και τραγικές παραλείψεις με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να κολυμπήσουν σε ισχυρά αντίθετα ρεύματα, αλλά και να υποστούν πολλά και επικίνδυνα τσιμπήματα από τσούχτρες.

Η Βουλευτής Β΄Αθηνών, αφού σημειώνει ότι στον αγώνα συμμετείχαν ανήλικα παιδιά και ΑΜΕΑ, τονίζει ότι η αποφυγή σοβαρότατου ατυχήματος υπήρξε καθαρά συμπτωματική.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως δημοσιεύσαν τα dikaiologitika news την Τετάρτη περίπου 450 άτομα, ανάμεσα τους και ανήλικα παιδιά κλήθηκαν να κολυμπήσουν στον Ισθμό σε ισχυρά αντίθετα ρεύματα αλλά και ανάμεσα σε τσούχτρες από τις οποίες δέχτηκαν επίθεση!

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για έναν αξιοπρεπή διεθνή αγώνα, τελικά εξελίχθηκε σε... αποτυχία, που κινδύνευσαν γνωστοί αθλητές. αλλά και μικρά παιδιά.