Ελλάδα

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη
Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, από τις 08:00 έως τις 14:00, οι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι έξω από τα γραφεία της Εταιρείας, επί της οδού Εγνατίας. Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις τους από τη Διοίκηση της θυγατρικής ανωνύμου εταιρείας και ζητούν από τη Διοίκηση να προχωρήσει στην ανάκληση των απολύσεων.

Στις 19:00, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλούν σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, με αφορμή την επίθεση στη Συρία. Το ραντεβού δίνεται στην Καμάρα. «Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στα εγκληματικά σχέδια των πολεμοκάπηλων και των φονιάδων, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις και να πάψουν οι διευκολύνσεις, να φύγει η Ελλάδα από τον πολεμικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Στις 19:30, μέλη της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, αλλά και τοπικών οργανώσεων θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Σε ανακοίνωσή τους καλούν την Ελλάδα να μην συμμετέχει «σε αυτό το έγκλημα» και να αποχωρήσει από «τις δολοφονικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Πηγή: Thestival.gr