Ελλάδα

Εκτός ελέγχου λόγω μέθης βρήκαν τον οδηγό νταλίκας οι αστυνομικοί

Εκτός ελέγχου λόγω μέθης βρήκαν τον οδηγό νταλίκας οι αστυνομικοί
Οι δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας κατέθεσαν ότι ο οδηγός της νταλίκας ήταν εμφανώς μεθυσμένος και εκτός ελέγχου - Τι υποστηρίζει ο ίδιος στην προανακριτική απολογία του

 Σύμφωνα με τον έναν από τους δύο αστυνομικούς, ο οδηγός της νταλίκας ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του λόγω μέθης. Όπως ανέφερε χαρακτηρισιτκά, ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά,είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα....".

Ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας αναφέρει στην προανακριτική απολογία του:

"Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν ‘άκουσε’ το τιμόνι."

 Η δίωξη σε βάρος του οδηγού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ο οποίος πέραν της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε επίσης δίωξη και για τρία ακόμα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης, της οδήγησης σε κατάσταση μέθης και τη χρήση παράνομα πιστοποιητικού.

Αναλυτικά, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι:

Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος

Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

Σωματική βλάβη από αμέλεια

Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση

Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί.