Ελλάδα

Ψηφίστηκε η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην Πάτρα

Photo: αρχείο dikaiologitika News Photo: αρχείο dikaiologitika News
Ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Πάτρας εκπληρώθηκε» τονίζει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία κατοχυρώνεται για 99 χρόνια η δωρεάν παραχώρηση στον δήμο Πατρέων της χρήσης της πρώην χερσαίας ζώνης του λιμανιού της πόλης.

Ο περιφερειάρχης χαρακτηρίζει ως «μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την παραχώρηση», προσθέτοντας ότι «η απόδοση στην τοπική κοινωνία της παραλιακής ζώνης είναι μια δικαίωση των αγώνων που προηγήθηκαν, για χρόνια».

Παράλληλα, ο Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνει ότι «η συνεργασία, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές, μπορεί να γίνει καταλύτης εξελίξεων προς όφελος των πολιτών».

Όσον αφορά στο τι θα πράξει η Περιφέρεια για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου, ο κ. Κατσιφάρας σημειώνει: «είμαστε εδώ, για τις μελλοντικές προκλήσεις, για την αξιοποίηση της παραθαλάσσιας ζώνης, καθώς και για την εξεύρεση και διεκδίκηση των απαιτούμενων πόρων, ώστε το όραμα των πατρινών να γίνει πράξη».