Ελλάδα

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πατέρα της μικρής Άννυ: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο έγκλημα σε 36 χρόνια υπηρεσίας»

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πατέρα της μικρής Άννυ: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο έγκλημα σε 36 χρόνια υπηρεσίας»
Συγκλονίζουν τα λόγια του Εισαγγελέα για την υπόθεση δολοφονίας της μικρής Άννυς.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε χαρακτηριστικά από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας πως «Στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετώ τη Δικαιοσύνη, η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής. Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση....».

Η πρόταση μάλιστα σε δικαστές και ενόρκους είναι να κηρύξουν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, τον πατέρα του 5χρονου κοριτσιού.

Δήλωσε μάλιστα με βεβαιότητα πως ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού ευθύνεται για τη δολοφονία και τεμαχισμό τον Απρίλιο του 2015.

«Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου υπαίτιος του θανάτου της Άννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί.

Δεν στέκει με τη λογική, ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε.

Στο χώρο εκείνο τελέστηκε το έγκλημα. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ. Ο ισχυρισμός περί αναρρόφησης είναι υπερασπιστικός. Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του και έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της? Δεν υπήρχε», είπε ο εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας: «Δεν μου μένει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια την τεμάχισε».

Σχετικά με την τύχη της μητέρας της μικρής Άννυ ο εισαγγελέας έκρινε πως έπρεπε να απαλλαχθεί για το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σημειώνεται μάλιστα πως όση ώρα αγόρευε ο εισαγγελέας εκείνη άκουγε με σκυμμένο το κεφάλι. Τη στιγμή που είπε «δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του. Πρέπει να κηρυχθεί αθώα», βγήκε από την αίθουσα κλαίγοντας.

Σχετικά με τον φίλο του πατέρα ανέφερε «Το πτώμα δεν είχε βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυ, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε.»