Ελλάδα

Ασφάλεια, καθαριότητα και ναρκωτικά στο «τραπέζι» του debate των υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων

Ασφάλεια, καθαριότητα και ναρκωτικά στο «τραπέζι» του debate των υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων
Για τα «απτά» πράγματα στην Αθήνα, όπως είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα και τα ναρκωτικά μίλησαν στο πρώτο τους τηλεοπτικό debate στο Open με οικοδέσποινα την Έλλη Στάη οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές 2019, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Μπακογιάννης, Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Σοφιανός.

Για το θέμα της ασφάλειας ο Παύλος Γερουλάνος υποσχέθηκε περισσότερα φώτα στους δρόμους, καλύτερο συντονισμό της αστυνομίας και περισσότερα δρώμενα που αναμένεται να βγάλουν τον κόσμο από τα σπίτια τους.

Στο θέμα του φωτισμού που επεσήμανε ο Παύλος Γερουλάνος συμφώνησε και ο Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτoντας επίσης περισσότερα κίνητρα για την επιχειρηματικότητα.

Ενιαίο συντονιστικό κέντρο ασφάλειας, ιδιωτικές υπηρεσίες φύλαξης και συντονισμός δημοτικής με ελληνικής αστυνομίας ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Με τον τελευταίο ισχυρισμό ωστόσο διαφώνησε ο Νίκος Σοφιανός ο οποίος υποστήριξε πως η ασφάλεια των πολιτών είναι δουλειά της ελληνικής αστυνομίας, όχι της δημοτικής που δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη και αρμόδια.

Για το θέμα των σκουπιδιών η θέση του Νάσου Ηλιόπουλου είναι πως «η Αθήνα δε μπορεί να είναι μια καθαρή πόλη αν δεν μάθει την ανακύκλωση», κάνοντας λόγο για μεγάλη έλλειψη εξοπλισμού.

«Η Αθήνα είναι πολύ βρώμικη, πρέπει να ξανασχεδιάσουμε το μοντέλο από το μηδέν» με την πλήρη απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού το δήμου και συνέργιες ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα υποστήριξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Οι ιδιώτες κοστίζουν πανάκριβα στον Αθηναίο» αντέδρασε ο Νίκος Σοφιανός ενώ παράλληλα πρότεινε την κατάργηση των οχτάμηνων στην καθαριότητα.

Με τη σειρά του ο Παύλος Γερουλάνος έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα της επικοινωνίας των δομών του δήμου, προτείνοντας παράλληλα συμβούλια γειτονιάς που θα ενημερώνουν τον δήμο για τα προβλήματα που εντοπίζουν και ομάδες πολιτών που θα μπορούν να πάρουν στα χέρια τους διάφορες δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της καθαριότητας.

Όσον αφορά τα ναρκωτικά ο Κώστας Μπακογιάννης πιστεύει ότι δεν αρκούν οι χώροι ελεγχόμενης χρήσης ενώ έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο streetwork και την επανένταξη των χρηστών στο κοινωνικό σύνολο.

Οι «χώροι ελεγχόμενου θανάτου δεν πρέπει να δημιουργηθούν» σχολίασε ο Νίκος Σοφιανός, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος αντέδρασε «δε μπορείς να λες ότι αυτοί οι χώροι είναι χώροι ελεγχόμενου θανάτου». Αυτό που θέλει ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι Αθήνα χωρίς πιάτσες.

«Το χειρότερο είναι να μπάινεις σε ένα τρένο και να βλέπεις ένα παιδί που έχει μεγαλώσει στη γειτονιά μου να κάνει επαιτεία για να κάνει χρήση» σχολίασε χαρακτηριστηκά.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr