Ελλάδα

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό - Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός Photo: Eurokinissi Καιρός Photo: Eurokinissi
Αστατος ο καιρός σήμερα Τρίτη. Βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό.

Σήμερα, Τρίτη 7 Μαΐου 2019 περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, με βροχές, όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη.

Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων και στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 11 έως 21, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και πρόσκαιρα το απόγευμα στα νότια έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως έως το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 με ενίσχυση κατά 2 έως 3 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 ως 20 βαθμούς Κελσίου.