Ελλάδα

Υποψήφια με τον Φάνη Σπανό στις περιφερειακές εκλογές η «πολυπράγμων» Παναγιώτα Κούσουλα

Υποψήφια με τον Φάνη Σπανό στις περιφερειακές εκλογές η «πολυπράγμων» Παναγιώτα Κούσουλα
«Πολυπράγμων» δηλώνει η Παναγιώτα Κούσουλα, υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές 2019 με τον Φάνη Σπανό. Η Παναγιώτα Κούσουλα κατεβαίνει υποψήφια για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Γενικά, πιστεύω ότι η πολυπραγμοσύνη είναι στη γυναικεία φύση. Όταν καταπιάνεσαι με αυτά που σε γεμίζουν, έχεις μια αστείρευτη ενέργεια για δημιουργία. Άλλωστε εγώ και ο σύζυγος μου δραστηριοποιούμαστε στον ιδιωτικό και πρωτογενή τομέα αντίστοιχα, είμαστε ενεργοί πολίτες και θέλουμε να συμμετέχουμε στη δρομολόγηση των εξελίξεων και όχι να παραμένουμε παθητικοί και θεατές» δήλωσε η υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές 2019.

ΕΡ: Με ποιο σκεπτικό πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε στην περιφερειακή διοίκηση και γιατί με το Φάνη Σπανό;

H Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος και ο φορέας όπου η τοπική κοινωνία αποφασίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές που συνθέτουν την αναπτυξιακή της ταυτότητα. Είναι ο χώρος και ο φορέας όπου μετουσιώνονται σε πράξη το νομοθετικό έργο, οι κρατικές πρωτοβουλίες, τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Το να εκπροσωπείς, λοιπόν, τον τόπο σου σε περιφερειακό επίπεδο είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή.

Η γενιά μου οφείλει να έχει λόγο και ρόλο γιατί οι πολιτικές αποφάσεις των επόμενων χρόνων πρόκειται να αλλάξουν τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας. Κι εδώ θέλω να σημειώσω πως οι νέοι, και όχι απαραίτητα ηλικιακά, δεν προορίζονται για να φτιάχνουν ένα ωραίο περιτύλιγμα, μια βιτρίνα σε έναν συνδυασμό αλλά για να συνδράμουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της προοπτικής που έχει ο τόπος μας. Η γενιά αυτή είναι που έχει τις ικανότητες και την επάρκεια να δημιουργήσει. Αυτό αναγνώρισα και στο πρόσωπο του Φάνη Σπανού, τη σπίθα του νέου ανθρώπου, που παράλληλα απέδειξε και εμπράκτως με έργα και όχι με λόγια ότι μπορεί. Μπορεί να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας βασισμένο στις σύγχρονες επιταγές της κοινωνίας.

Για αυτούς τους λόγους αποφάσισα να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Φθιώτιδας, με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού. Ενός συνδυασμός που έχει όραμα και μια ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική πρόταση με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΕΡ: Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της περιφέρειας και σε ποιες «αδυναμίες» πρέπει να ρίξετε το βάρος σας;

Η Περιφέρεια Στερεάς βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας, μια στρατηγική θέση, με ξεχωριστές δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Έχει ισχυρή πρωτογενή παραγωγή, γεωργία και κτηνοτροφία. Στοχεύουμε, λοιπόν, σε μια ανταγωνιστική οικονομία στον πρωτογενή τομέα με δράσεις και στόχους όπως η δημιουργία Παρατηρητηρίου, οι νέες υποδομές εγγειοβελτιώσεων και διαχείρισης αρδευτικού ύδατος και η συστηματική εκπαίδευση των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα.

Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια μας συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα με απαράμιλλης ομορφιάς μέρη και τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο. Για το λόγο αυτό πρέπει να προωθηθεί ως προορισμός τεσσάρων εποχών με ταυτόχρονη ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού και προστασία του πολιτιστικού πλούτου. Με αυτόν τον τρόπο αποσκοπούμε στην προσέλκυση τουριστικών ροών γεγονός που θα έχει θετικότατες συνέπειες για την περιφερειακή οικονομία συμβάλλοντας στην ανακατανομή του εισοδήματος και στη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού.
Κορυφαίο ζητούμενα είναι, βεβαίως, η καθημερινότητα και η ανάπτυξη. Είναι γεγονός πως οι συμπολίτες μας βιώνουν υψηλή ανεργία, ελλείψεις σε υποδομές, γραφειοκρατία. Θα μπορούσε κανείς να πει πως τα ζητήματα αυτά αφορούν το κεντρικό κράτος. Ωστόσο, η Περιφέρεια έχει εργαλεία και τρόπους, όπως στοχευόμενες δράσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Άλλωστε, στο πρόγραμμα μας εντάσσεται και η δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας που θα συμβάλει στη στήριξη υφιστάμενων αλλά και νέων, καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων του τόπου μας. Η επιχειρηματικότητα που δημιουργεί απασχόληση και καταπολεμά την υψηλή ανεργία είναι το κλειδί για το αναπτυξιακό άλμα που χρειαζόμαστε ως περιφέρεια.

ΕΡ: Ποιο κλίμα συναντάτε στις επαφές που έχετε με τους πολίτες;

Είναι αλήθεια ότι επικρατεί ένα γενικευμένο κλίμα φόβου για το μέλλον της περιοχής μας αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα. Ιδιαίτερα η ανασφάλεια στο θέμα της εργασίας εκτιμώ ότι έχει αρχίσει να ταράζει την συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και επιτυχώς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αδράνεια. Ο κόσμος βέβαια αναγνωρίζει πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα από το 2014 έως σήμερα. Κι αυτό γιατί εφαρμόστηκε ένα μοντέλο διοίκησης που έδωσε λύσεις, παρακάμπτοντας όπου υπήρχε ανάγκη τον συγκεντρωτισμό της κεντρικής εξουσίας. Οι προσπάθειες αυτές έχουν φέρει απτά αποτελέσματα και οι πολίτες το αντιλαμβάνονται.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις περιφερειακές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr

NETWORK