Ελλάδα

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και άλλα σύνεργα είχαν οι Σακκάς και Δημητράκης (φωτο)

Photo: ΕΛΑΣ Photo: ΕΛΑΣ
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα ευρήματα από την χθεσινή απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ. Σακκάς και Δημητράκης πήραν σήμερα προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου πήραν από τον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ), χτες, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τη δικογραφία, απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δημήτρης Σακκάς και ο ΓΙάννης Δημητράκης διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους κάποιοι από τους αλληλέγγυους φώναζαν «κρατήστε γερά» προς τους κατηγορουμένους, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απάντηση. Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. 

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) διενεργούνται έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπουφάν με την ένδειξη « POLICE », μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM , (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ), πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

εικ1

εικονα 2

εικονα 3

εικονα 4

εικονα 5

εικονα 6

εικονα 7

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν στην κατοχή τους (2) πιστόλια, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Επίσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Οι έρευνες συνεχίζονται