Ελλάδα

Το Instagram βάζει «φρένο» στο bullying!

Το Instagram βάζει «φρένο» στο bullying!
Το Instagram ετοιμάζει ένα εργαλείο που αναμένεται να φέρει τα πάνω - κάτω στον τρόπο που εκφράζεστε.

Με σκοπό να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το bullying και ο εκφοβισμός μέσω σχολίων και δημοσιεύσεων, το Instagram εγκαινιάζει τη λειτουργία ενός εργαλείου που θα μας βάζει όλους στη διαδικασία να σκεφτόμαστε πολύ καλά πριν δημοσιεύσουμε κάτι. 

Σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άνταμ Μοσέρι, δήλωσε πως η εταιρεία του «θα μπορούσε να κάνει περισσότερα» για το θέμα.Σ

Συγκεκριμένα, το Instagram ανέφερε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίσει πότε το κείμενο που ετοιμάζεται να δημοσιεύσει κάποιος συχνά αναφέρεται ως ακατάλληλο από τους χρήστες. Σε περίπτωση, λοιπόν, πως ο χρήστης γράψει «είσαι τόσο ανόητος», θα λάβει ένα μήνυμα από το Instagram στο οποίο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα τον ρωτά αν είναι σίγουρος για αυτό που έγραψε.

Αν ο χρήστης πατήσει «Μάθε περισσότερα», μια ειδοποίηση ενημερώνει: «Ζητάμε από τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τα σχόλιά που μοιάζουν με άλλα που έχουν αναφερθεί ως κακόβουλα». Ο χρήστης μπορεί να αγνοήσει το μήνυμα και να το δημοσιεύσει αν τελικά το θέλει, αλλά το Instagram δήλωσε ότι στις πρώτες δοκιμές «διαπιστώσαμε πως ενθάρρυνε τους ανθρώπους να αλλάξουν το σχόλιό τους και να μοιραστούν κάτι λιγότερο επιζήμιο, έχοντας την ευκαιρία να προβληματιστούν».

Το συγκεκριμένο εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε αγγλόφωνους χρήστες, με σχέδια να επεκταθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο.