Ελλάδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Εκτός φυλακής βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, από τη σφαίρα του οποίου έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Κορκονέας το απόγευμα της Τρίτης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού.

Έξω από την φυλακή, τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου.

Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, για να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, κατά τη διάρκεια τη δίκης, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

To Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, έκανε δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα με συνέπεια οι ποινές πλέον να διαμορφώνονται με βάση τον νέο νόμο.

Ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Χανής, ζήτησε να επιβληθεί ποινή 15 ετών και το δικαστήριο ομόφωνα μετά από διάσκεψη αποφάσισε να επιβάλει ποινή 13 ετών.

 Αύριο βράδυ, στις 20:00 και στο σημείο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, θα υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα, όπως αναφέρει η «Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη» διεκδικώντας δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.