Ελλάδα

Καιρός: Σαρώνει τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία - Πλημμύρες σε Ιθάκη και Κεφαλονιά - Κλειστά τα σχολεία (video)

Καιρός: Σαρώνει τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία - Πλημμύρες σε Ιθάκη και Κεφαλονιά - Κλειστά τα σχολεία (video)
Καιρός: Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, έπειτα από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τα δύο νησιά.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη βρέθηκαν σήμερα από νωρίς τα ξημερώματα στο «μάτι» των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν όλη τη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά μέσα στην ημέρα αναμένεται να επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Στην χειρότερη κατάσταση όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται το χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πλημμύρισαν λάσπη οι δρόμοι, ενώ ο δήμαρχος Σάμης, όπου υπάγεται το χωριό, δήλωσε στο kefaloniapress.gr πως «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από την καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας. Ευτυχώς δεν είχαμε καταστροφές σε σπίτια και δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί κανείς».

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται σε επιφυλακή από τα χαράματα, κινητοποιώντας τον μηχανισμό για την άμεση προσφορά βοήθειας τόσο στην Αγία Ευφημία όσο και στις άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς.