Ελλάδα

Μακελειό στη Βάρη: Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν τις συζύγους των θυμάτων, βίντεο με τους δράστες

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Τα ίχνη των συζύγων και των παιδιών ακολούθησαν οι εκτελεστές των Μαυροβουνίων μαφιόζων της επονομαζόμενης «Σκάλιαρι» για να βρουν τα θύματά τους στην Ελλάδα. Το μακελειό στη γνωστή ταβέρνα στη Βάρη μέσα από αποκαλυπτικό βίντεο.

Οι 44χρονοι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς λάμβαναν ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Κινούνταν μόνο με διερχόμενα ταξί και οι συζύγοι και τα ανήλικα παιδιά τους που έμεναν μόνιμα στην πατρίδα τους, ήρθαν να τους δουν για τις γιορτές, ωστόσο μάλλον αυτό ήταν το μοιραίο λάθος τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι τέσσερις εκτελεστές, οι οποίοι φαίνεται να προέρχονται από την αντίπαλη φατρία «Καβάτσκι» ή τουλάχιστον από εκεί έλαβαν την εντολή των συμβολαίων θανάτου, ταξίδευσαν στη χώρα μας πιθανότατα οδικώς, ύστερα από πληροφορίες μετακίνησης γυναικών και παιδιών στην Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι πληροφορίες να προήλθαν από «αντιπροσωπεία» της μαφίας στη χώρα μας, καθώς στα νότια προάστια της Αττικής διαμένουν αρκετοί που κατάγονται από Μαυροβούνιο, Σερβία και Κροατία. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία διελεύσεων ατόμων από μεθοριακούς σταθμούς, ακόμη και από αεροδρόμια, επιχειρώντας να εντοπίσουν ύποπτα άτομα.

Το βίντεο με τους δράστες

Στη δημοσιότητα έφερε το Open, τις πρώτες εικόνες από τους εκτελεστές που εισέβαλαν σε ταβέρνα στη Βάρη το απόγευμα της Κυριακής και σκότωσαν δύο άνδρες, ανοίγοντας πυρ εναντίον τους.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από κάμερα ασφαλείας καταστήματος κοντά στην ταβέρνα και δείχνουν τους δράστες τόσο πριν όσο και μετά τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση.

Σε αυτές φαίνονται οι τέσσερις άνδρες επί της οδού Κεφαλληνίας στη Βάρη, οι οποίοι με αργά βήματα κατευθύνονται προς την ταβέρνα και προς τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Φορούν στρατιωτικά παντελόνια, μαύρα μπουφάν και καπέλα, μπαίνουν στο κατάστημα και με 24 σφαίρες εκτελούν τους δύο άνδρες, οι οποίοι καταζητούνταν από την Ιντερπόλ και εμπλέκονται με τις οργανωμένες μαφίες του Μαυροβουνίου.