Ελλάδα

Στην επόμενη φάση ο μαζικός εργαστηριακός έλεγχος σε προερχόμενους από δομές νησιών πρόσφυγες και μετανάστες

Στην επόμενη φάση ο μαζικός εργαστηριακός έλεγχος σε προερχόμενους από δομές νησιών πρόσφυγες και μετανάστες
Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξέλιξεις για τον COVID-19 στη χώρα, το News4Health απηύθυνε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μαζικής εξέτασης σε πρόσφυγες και μετανάστες πριν από τις μετακινήσεις τους από τις δομές νησιών στην ηπειρωτική χώρα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, απάντησε ότι «οποιαδήποτε μετακίνηση γίνεται με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και των ευπαθών ομάδων.

Όπως ξέρετε είναι ευάλωτοι πληθυσμοί και μέσα σε αυτούς υπάρχουν και ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα. πλαίσια αυτά έχουν κανονιστεί οι μετακινήσεις, οι οποίες θα γίνονται σε ξεχωριστές δομές από κλειστές δομές που δεν υπάρχει γνωστή κυκλοφορία του ιού.

Άρα, μία στρατηγική η οποία έχει συζητηθεί και από ότι με πληροφόρησαν υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ θα εφαρμοστεί σε αυτούς του πληθυσμούς θα είναι ο προσεκτικός έλεγχος, το σκρίνινγκ με θερμομέτρηση και ο έλεγχος με συγκεκριμένα κριτήρια των ανθρώπων που εμφανίζουν το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου, οι οποίοι, βέβαια, θα απομονώνονται και δε θα τους επιτρέπεται η μετακίνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

NETWORK