Ελλάδα

Απόφαση για Χρυσή Αυγή: Αυτοί καταδικάστηκαν για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Απόφαση για Χρυσή Αυγή: Αυτοί καταδικάστηκαν για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Δείτε τα ονόματα.

Ένοχοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής!

Η απόφαση αφορά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Μίχο, τον Στάθη Μπούκουρα, τον Κώστα Μπαρμπαρούση, τον Νίκο Κούζηλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον Μιχάλη Αρβανίτη, τον Αντώνη Γρέγο, την Ελένη Ζαρούλια, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Συγκεκριμένα:

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παπάς, Ματθαιόπουλος

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση οι: Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος.

Οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση

Το πλαίσιο ποινών, με βάση τις ευμενέστερες συνθήκες του νέου Ποινικού Κώδικα για την εγκληματική οργάνωση είναι το εξής:
* Ποινή ένταξης: 5-10 χρόνια (με ελαφρυντικό 1-5)
* Ποινή διεύθυνσης: 5-15 χρόνια (με ελαφρυντικό: 2-8)