Ελλάδα

Κορονοϊός: Μάχη στις εφημερίες της Βόρειας Ελλάδας, γεμάτες οι ΜΕΘ

INTIME INTIME
Tα κρούσματα από κορονοϊό δεν μειώνονται στο βαθμό που ανέμεναν οι ειδικοί, ενώ περισσότεροι από το 1/4 των ασθενών νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη.

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού να καλπάζει στη χώρα μας, γιατροί, υγειονομικοί αλλά και κυβέρνηση ανησυχούν, διότι η μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων, δεν αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των νοσηλειών, ενώ οι ΜΕΘ ειδικά στην βόρεια Ελλάδα δέχονται ασφυκτικές πιέσεις.

Έντονη είναι η ανησυχία των εντατικολόγων, οι οποίοι δεν προβλέπουν μείωση του αριθμού των βαριά ασθενών με κορονοϊό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρξει και μείωση στους θανάτους. Χαρακτηριστικό δείγμα της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης είναι το ότι την Πέμπτη, στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», από τους 12 ασθενείς, που ήταν διασωληνωμένοι, εξέπνευσαν οι 3, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων ήταν μόλις τα 50 έτη.

Στη Φλώρινα εντοπίστηκαν κρούσματα σε γηροκομείο, ενώ στην Αλεξανδρούπολη είναι δραματική η αύξηση των διασωληνωμένων, με αποτέλεσμα να γκρεμίζουν τοίχους του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου για να φτιάξουν ΜΕΘ.