Ελλάδα

Τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, τι ισχύει σε Κοζάνη και Δυτική Αττική

Eurokinissi Eurokinissi
Τα σούπερ μάρκετ αλλά και τα καταστήματα λιανικής για πωλήσεις μέσω του click away, στις περιοχές όπου επιτρέπεται  είναι ανοιχτά σήμερα, Κυριακή (20/12), στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Τι ισχύει για Δυτική Αττική και Κοζάνη. 

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο λειτουργίας, ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν αποφασίσει να μην λειτουργήσουν, ενώ για όσα καταστήματα λειτουργήσουν, κάποια άνοιξαν νωρίτερα στις 11 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 7 το απόγευμα ενώ άλλα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βραδυ.

Ενδεικτικά:

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης έχεο ανακοινώσει πως θα λειτουργεί σήμερα, από τις 09:00 έως τις 19:00.
Τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 20:00.
Ανοιχτά είναι και τα MyMarket, όπως και τα «Μασούτης», με ωράριο 09:00 με 19:00.

Το ωράριο σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Αξίζει να αναφερθεί πως τα παραπάνω δεν ισχύουν για Κοζάνη, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα Αττικής, όπου τα ανησυχητικά επίπεδα των κρουσμάτων κορονοϊού έφεραν σκληρό lockdown.

Ειδικότερα, με δεδομένο πως η απαγόρευση κυκλοφορίας (με την εξαίρεση όσων κινούνται λόγω εργασίας, έχοντας σχετική βεβαίωση) στις εν λόγω περιοχές ξεκινά από τις 18:00, οι αναγκαίες αγορές των πολιτών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι για μετακίνηση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα για «παράδοση εκτός», αλλά και για τα κομμωτήρια, που επίσης είναι ανοιχχτά σήμερα (προαιρετικά), απαιτείται η αποστολή SMS με τον αριθμό 2 στο 13033.