Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μουδιασμένη η τοπική αγορά

THESSTODAY.GR THESSTODAY.GR
Το λιανεμπόριο άνοιξε σήμερα μετά από περίπου τρεις μήνες που βρισκόμασταν σε lockdown. Η αγορά φαίνεται να είναι μουδιασμένη και οι καταστηματάρχες αυτό που ελπίζουν είναι να μην ξανακλείσουν και για τρίτη φορά.

Στη Θεσσαλονίκη πολλές επιχειρήσεις άνοιξαν μετά τις 10 και υποδέχτηκαν πελάτες που είχαν κάνει αγορές με τη μέθοδο του click away αλλά και άτομα που βγήκαν για να αγοράσουν τα απαραίτητα, παρά το τσουχτερό κρύο.

«Ανοίξαμε στις 9 και θα είμαστε ανοιχτά μέχρι τις 8. Ο καιρός δεν μας βοηθάει γιατί έχει πολύ κρύο. Θα ξεκινήσει έτσι τις πρώτες τρεις μέρες αλλά το σημαντικό είναι ότι ανοίξαμε. Πιστεύω ότι κάτι θα κάνουμε. Είμαι αισιόδοξος», ανέφερε ο κ. Ιωακείμ Πασχαλίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος παπουτσιών στην Τσιμισκή, μιλώντας στο ThessToday.gr. «Το 2020 ήταν χάλια. Σκοπός είναι να μη χάσουμε τις δουλειές μας. Αυτό κοιτάμε τώρα», όπως συμπλήρωσε.

thesstoday1

Ανάλογη ήταν και η εικόνα που περιέγραψε η υπεύθυνη καταστήματος ρούχων στην Μητροπόλεως, κα. Αθηνά Ξανθοπούλου.

«Περιμένουμε να έχουμε κίνηση. Ίσως τις πρώτες ημέρες να είναι λίγο διστακτικοί αλλά οι πρώτες δέκα μέρες θα είναι καλές», δήλωσε, μιλώντας στο ThessToday.gr αφότου εξυπηρέτησε την πρώτη πελάτισσα για το 2021.

thesstoday2

Όπως πρόσθεσε όμως: «Ο καιρός δεν βοηθάει, οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό, κι έτσι άτομα από την επαρχία δεν μπορούν να έρθουν». Τέλος όπως επεσήμανε, «αν κλείσει για τρίτη φορά το λιανεμπόριο θα είναι καταστροφικό γιατί έχει χαθεί όλη η σεζόν. Με πέντε και δέκα μέρες δεν σώζεται κανείς».

thesstoday4

Η περισσότερη κίνηση συγκεντρώνεται σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ρούχων και προϊόντων τεχνολογίας, με τους πελάτες να σχηματίζουν ουρές για να κάνουν τις αγορές τους.

Μεγάλη κίνηση με αυτοκίνητα παρατηρείται στη λεωφόρο Τσιμισκή, παρουσιάζοντας μια εικόνα κανονικότητας των προηγούμενων ετών. Περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και κάποιοι αστυνομικοί περπατούν ανάμεσα στους πολίτες σε κεντρικές οδούς και επιτηρούν για την τήρηση των μέτρων. Οι πολίτες φορούν μάσκα και δείχνουν πως τηρούν τις αποστάσεις.