Ελλάδα

Έρχεται STOP στα ελεύθερα ψώνια στην Αττική, προσεχώς click in shop και click away

INTIME INTIME
Νέα μέτρα είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν και να φέρουν ριζικές αλλαγές στο τρόπο που ψωνίζουμε. Εδώ και περίπου 10 μέρες, οι πολίτες μπορούν ελεύθερα να επισκεφτούν το κατάστηματα της αρεσκείας τους και να ψωνίσουν χωρίς να εφαρμόζεται ούτε το click away ούτε το click in shop.

Κρίσιμη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα με το ενδεχόμενο να «κοκκινίσει» η Αττική να είναι μεγάλο. Θα φέρουν αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε. Η πρόταση που είναι στο τραπέζι και φαίνεται να προκρίνεται είναι το click in shop.

Η πρόταση που προκρίνεται είναι το click in shop, δηλαδή αγορά μέσα στο κατάστημα με ραντεβού, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός έξω από τα καταστήματα.

CLICK IN SHOP

Για όλες τις άλλες επιχειρήσεις συζητείται η λειτουργιά με την μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away), όπως έγινε την περίοδο των εορτών.

Για την ώρα, συμφωνά με πληροφορίες, δεν υπάρχει θέμα με τα καταστήματα στην υπόλοιπη χωρά.

Όσο αφορά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, μερίδα των λοιμωξιολόγων τάσσονται υπέρ της καθυστέρησης του ανοίγματος των σχολείων της Αττικής για μία εβδομάδα λόγω της εκθετικής αύξησης στην πρωτεύουσα.

CLICK IN SHOP

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κλείνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν γίνει «κόκκινη».