Ελλάδα

Κορονοϊός: Αύριο Τετάρτη 10/2 οι αποφάσεις για νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

INTIME INTIME
Αύριο Τετάρτη 10/2 έρχονται οι αποφάσεις για νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και πιθανόν και για την Αχαΐα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείεται πιο σκληρό lockdown στην συμπτωτεύουσα για να προλάβουμε τα χειρότερα. Νέα μέτρα εξετάζονται και για την Αχαϊα, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη απόφαση. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» ότι θα ακολουθήσει σύστημα «ακορντεόν», αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι  «η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί».

Αγωνία για τις μεταλλάξεις στη Θεσσαλονίκη

 Υπογραμμίζεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και τις μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του Eθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού SARS-CoV-2, τα συνολικά κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας και φέρουν τις δύο μεταλλάξεις, της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής ανέρχονται σε 418.

Οι μεταλλάξεις αυτές εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης. 

«Σκούρα» τα πράγματα στην Αχαϊα

Παράλληλα, «σκούρα» τα πράγματα λόγω κορονοϊού στην Πάτρα με τα κρούσματα και τις νοσηλείες συνεχώς να αυξάνονται. Η Πάτρα και ολόκληρη η Αχαΐα μπαίνουν στο «κόκκινο», με τον αριθμό τόσο των ασθενών στις κλινικές Covid όσο και των διασωληνωμένων στις εντατικές να αυξάνεται καθημερινά.

H πληρότητα στις κλινικές Covid των δύο νοσοκομείων της Πάτρας άγγιξε το μεσημέρι το 80%. Στις εντατικές το ποσοστό πληρότητας διπλασιάστηκε το τελευταίο 4ήμερο και έφτασε το 70%.

Τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα αγγίζουν τα 530 με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Πάτρα. Τα rapid test διαδέχονταν για ακόμα μία ημέρα το ένα το άλλο, από νωρίς το πρωί.

Στο χωριό Ριόλος έχει ήδη νοσήσει το 5% του συνολικού πληθυσμού.

Μετά τα 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο δημοτικό, οι γονείς μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου, κράτησαν το πρωί την είσοδο κλειστή.

Η διασπορά στο δημοτικό σχολείο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, όταν πήγε για μάθημα ένα παιδί που είχε νοσήσει και θορύβησε τους περισσότερους γονείς που προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα.

Ο κορονοϊός δοκιμάζει την Αχαΐα ξανά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να προσπαθεί να αντέξει και τους κατοίκους να βλέπουν στον ορίζονται νέο ολικό lockdown και να ετοιμάζονται.