Ελλάδα

Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης o Δημήτρης Λιγνάδης

Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης o Δημήτρης Λιγνάδης
Έφτασε πριν από λίγο σύμφωνα με την ΕΡΤ στις φυλακές της Τρίπολης το ειδικό βαν του Μεταγωγών με επιβάτη τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από το όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρθηκε στις συγκεκριμένες φυλακές.

Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στον κρατούμενο έγινε θερμομέτρηση και rapid test. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μείνει σε ένα κελί 8 τετραγωνικών επί 7 ημέρες σε καραντίνα όπως προβλέπεται και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η φυλακή της Τρίπολης όπως και αυτή των Γρεβενών διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η μεταγωγή προγραμματίστηκε την τελευταία στιγμή με έκτακτη απόφαση του εισαγγελέα καθώς η επόμενη προγραμματισμένη μεταγωγή ήταν για την Δευτέρα.

Δεν έπεισε στην απολογία του ο Λιγνάδης

Οι υπερασπιστικοί του ισχυρισμοί, τους οποίους εξέθεσε στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε επί σχεδόν τέσσερις ώρες ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας το μεσημέρι τις 14:30, ενώ προηγουμένως είχε απορριφθεί το αίτημά του για ακύρωση της προδικασίας. Μετά το πέρας της απολογίας του στην Ευελπίδων έφτασαν η πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα -στενή φίλη του Δημήτρη Λιγνάδη – και ο πρώην σύζυγός της και ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης, καθώς και ο αδελφός του ηθοποιού, Γιάννης Λιγνάδης, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες.

Δύο από τους συνολικά πέντε μάρτυρες που είχε προτείνει η υπεράσπιση Λιγνάδη, από την πλευρά τους, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ιωάννης Παναγόπουλος, αλλά και ο ηθοποιός Αγησίλαος Μικελάτος δήλωσαν πως δεν έχουν καμία γνώση για την ουσία της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας ότι ουδέποτε ζητήθηκε να η συγκατάθεσή τους για να κληθούν να καταθέσουν.

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», αναφέρει πάντως στο υπόμνημά του ο Δημήτρης Λιγνάδη στο οποίο και στρέφεται εναντίον του ΣΕΗ και του προέδρου του, Σπύρου Μπιμπίλα κάνοντας λόγο για σκευωρία. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον κ. Μπιμπίλα «μέτριο» ηθοποιό γεγονός που δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων.