Ελλάδα

Στις παραλίες οι Αθηναίοι για την πρώτη «ανάσα» κανονικότητας (εικόνες)

Στις παραλίες οι Αθηναίοι για την πρώτη «ανάσα» κανονικότητας (εικόνες)
Χιλιάδες πολίτες από το πρωί κατακλύζουν τις οργανωμένες παραλίες οι οποίες άνοιξαν από σήμερα και λειτουργούν με νέο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η υψηλή θερμοκρασία ευνοεί την έξοδο με αποτέλεσμα να καταγράφεται μεγάλη κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης προς τις παράκτιες περιοχές, στην αθηναϊκή Ριβιέρα όπως και στην άλλη πλευρά της Αττικής, στο Πόρτο Ράφτη, στο Μαραθώνα και στο Σχινιά.

paralia4

Φέτος σε σχέση με πέρσι οι περιορισμοί είναι περισσότεροι, γίνονται συνεχώς καθαρισμοί, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά, οι ομπρέλες μεταξύ τους έχουν απόσταση τεσσάρων μέτρων, στις οποίες επιτρέπεται να κάτσουν μόνο δυο άτομα, με εξαίρεση της οικογένειες. Επιπλέον το προσωπικό υποχρεούται να κάνει self test και ο εργοδότης να δηλώνει το αποτέλεσμα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

paralia6

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες εβδομάδες θα καταστεί υποχρεωτικό και το πράσινο πιστοποιητικό που θα διασφαλίζει περαιτέρω τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Για τη μετακίνηση στις οργανωμένες πλαζ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6.

paralia8

Αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες:

1. Οι ομπρέλες μεταξύ τους θα έχουν απόσταση τουλάχιστον 4 μέτρα, σε κάθε ομπρέλα έχουν τοποθετηθεί δύο ξαπλώστρες,

2. Οι ξαπλώστρες θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης και μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες

3. Για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικά τα self test ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.