Ελλάδα

Ανατροπή με τον θάνατο του χορευτή στον Πειραιά: «Σίγουρα ήταν δολοφονία, σύντομα η σύλληψη υπόπτου» λέει ερευνητής στο DNews (εικόνες)

Ανατροπή με τον θάνατο του χορευτή στον Πειραιά: «Σίγουρα ήταν δολοφονία, σύντομα η σύλληψη υπόπτου» λέει ερευνητής στο DNews (εικόνες)
Η εξαφάνιση του Γάλλου χορευτή Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ και, τελικά, η ανακάλυψη του σκελετού που άνηκε στον ίδιο σε υδροδεξαμενή στον Πειραιά, «κέντρισαν» το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Το DNews επικοινώνησε με τον ιδιωτικό ερευνητή Χάρη Βεραμόν, ο οποίος συμμετείχε ενεργά, όπως αναφέρει, στις έρευνες για την υπόθεση και σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και όχι ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, μεταξύ όσων ανέφερε ο κ. Βεραμόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η αποκάλυψη για μία παρέα που βρισκόταν στο ίδιο μέρος με τον Γάλλο χορευτή εκείνο το διάστημα και, σύμφωνα με την έρευνα της καταλογιζόταν «παραβατική συμπεριφορά» όσον αφορά της παρουσίας της στο hostel, ενώ αίσθηση προκαλεί η αναχώρηση, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του Τζόις, αλλοδαπού ο οποίος έφυγε για τη Γαλλία χωρίς να... ενημερώσει.

Παράλληλα, το «παζλ» συμπληρώνεται από ένα «χαμένο» κινητό, ένα άτομο με στενές δραστηριότητες και επαφές με τον χορευτή αλλά και ένα σενάριο περί «λάθους μέρους τη λάθος στιγμή».

Αναλυτικά η συνέντευξη με τον κ. Βεραμόν:

Η εξαφάνιση του Τζόις (και εν συνεχεία ο θάνατος του Γάλλου χορευτή) θεωρήθηκε αρχικά ατύχημα. Τελικά, υπάρχει ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας;

Με βάση την έρευνα που έχει γίνει, θεωρώ ότι είναι δεδομένο να υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος 1,80 μ. ύψος να πέσει σε αυτή τη δεξαμενή, μόνο αν τον ρίξουν. Θεωρείται πιθανόν ο 27χρονος Γάλλος να έπεσε στην υδροδεξαμενή χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ή να τον «έβαλαν» στην υδροδεξαμενή, στην έπαυλη, με δόλο και να τον άφησαν στο σημείο. Αποκλείεται να μπήκε μόνος του, δεν ήταν ατύχημα. Οι Αρχές εξετάζουν όλα όσα έχουν γίνει και είναι κοντά σε σύλληψη υπόπτου.

Πώς αξιολογείτε τα όσα έγραψε στη δεξαμενή ο 27χρονος;

Τα όσα γράφτηκαν στη δεξαμενή, είναι εν γνώσει των Αρχών εδώ και αρκετό καιρό. Παράλληλα, ερευνάται αν κάποια απ' όσα έγραψε, μπορεί να «οδηγήσουν» στον ύποπτο.

Υπήρχε κάποιος που έκανε καλή παρέα με τον Τζόις - Τίμοθι Ράντοτσικ;

Ναι, υπήρχε κάποιος ο οποίος είχε στενές επαφές και δραστηριότητες με τον άτυχο 27χρονο, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί πουθενά να μιλήσει, κάτι που είναι λίγο περίεργο. Επιπλέον, ο Τζόις είχε έναν συγκάτοικο, ο οποίος ανέφερε ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε (21/8/2021), ο χορευτής έφυγε με μία τσάντα πλάτης, και με ένα μαγιό. Είναι κάτι που δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή ψέμα, όμως στο πανδοχείο υπήρχε μία παρέα ανθρώπων με παραβατική συμπεριφορά.

Ο Τζόις έμενε σε πανδοχείο στην περιοχή, μέχρι που εξαφανίστηκε (21/8/2020). Τι συνθήκες υπήρχαν κατά τη διαμονή του;

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, ο Τζόις αντιμετώπιζε προβλήματα κατά τη διαμονή του με μία παρέα ανθρώπων που διέμεναν στο ίδιο hostel. Μάλιστα, υπήρχε ένα άτομο (αλλοδαπός) με το οποίο είχε διαπληκτιστεί έντονα ο 27χρονος και ο οποίος έφυγε στη Γαλλία μετά την εξαφάνιση του χορευτή.

Επιπλέον, υπήρχαν άνθρωποι που δεν τον συμπαθούσαν και θεωρούσαν ότι ο Τζόις τους δημιουργούσε πρόβλημα. Μάλιστα, είχε χαθεί το κινητό του αλλοδαπού και υπήρξε τσακωμός με τον Τζόις, χωρίς να είναι όμως σίγουρο ότι σχετίζεται ο τσακωμός με την υπόθεση του κινητού.

Να προσθέσω και μία εκδοχή που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, ο Τζόις να βρέθηκε «στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή» και να έγινε κάτι που οδήγησε στον θάνατο του χορευτή, αλλά αυτό συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Θεωρώ ότι κάτι έχει συμβεί με την παρέα αυτή που έμεναν στο ίδιο hostel.

Όσον αφορά τα προσωπικά αντικείμενα του Τζόις - Τίμοθι Ράντοτσικ;

Ο Τζόις, σύμφωνα με την έρευνα, δε μπόρεσε να ζητήσει βοήθεια ενώ ήταν μέσα στη δεξαμενή, γιατί δεν είχε μαζί του το κινητό του, αλλά και... τίποτα άλλο. Τα είχε όλα στο δωμάτιο. Ο Τζόις είχε κάποια πράγματα που δεν αποχωριζόταν ποτέ: Ένα δαχτυλίδι που δεν άφηνε ποτέ, ένα ρολόι το οποίο δεν λειτουργούσε (ήταν το γούρι του) αλλά και ένα τσαντάκι τύπου «μπανάνα» στο οποίο κουβάλαγε διάφορα πράγματα, το οποίο δε βρέθηκε.

Η υδροδεξαμενή, σύμφωνα με τον κ. Βεραμόν:

Image

Το δακτυλίδι, το τσαντάκι και η περιοχή της εξαφάνισης:

Image
Image
Image
Image

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος χορευτής κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές στα τοιχώματα της δεξαμενής. «Here since 21.08.2020» έγραψε, δηλώνοντας ότι βρισκόταν σε αυτό το σημείο παγιδευμένος, από την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Παράλληλα, με κάθετες γραμμές μετρούσε τις ημέρες που περνούσαν χωρίς βοήθεια και φαίνεται ότι άντεξε χωρίς τροφή και νερό για οχτώ περίπου μέρες.

Όταν ένιωσε το τέλος του να πλησιάζει, ο χορευτής έγραψε: «Tried everything…», δηλαδή ότι «έκανα ό,τι μπορούσα…»

Οι ιθύνοντες του hostel παρέδωσαν τα προσωπικά του αντικείμενα στην Ασφάλεια Πειραιά. Μέσα στη σακούλα υπήρχαν τα ρούχα του Τζόις, το κινητό του, η ταυτότητά του και κάποια έγγραφα μεταξύ των οποίων και μία αίτηση για εργασία, δείγμα του ότι ο χορευτής ενδιαφερόταν να μείνει στη χώρα μας.