Ελλάδα

Γλυκά Νερά: «Λόγος πρόωρης αποφυλάκισης η ιδιότητα του πατέρα» - Παραθυράκια στο νέο νόμο της συνεπιμέλειας

INTIME INTIME
Στην τελική ευθεία είναι η επιμέλεια της μικρής Λυδίας μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά.

Μέχρι και σήμερα τη μικρή Λυδία φρόντιζε η οικογένεια του δολοφόνου της Καρολάιν. Ωστόσο, η μητέρα της Κάρολαϊν, μέσω του δικηγόρου της, εξέφρασε την επιθυμία να μεγαλώσει το παιδί μαζί της στην Αλόννησο σε ένα ιδανικό, όπως ειπε, περιβάλλον…

Μάλιστα η οικογένεια της Κάρολαϊν έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον εισαγγελέα ανηλίκων για την επιμέλεια του παιδιού, σε κλίμα συνεννόησης με την οικογένεια του 33χρονου πιλότου.

«Ο Μπάμπης δεν χάνει τη γονική μέριμνα με το νέο Νόμο»

Σύμφωνα με τον συνήγορο του καθ' ομολογία δολοφόνου ο κατηγορούμενος εμφανίζεται ως ένας στοργικός πατέρας.

Τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας επισημαίνει η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη, η οποία εξήγησε στο Mega, πως δίνουν «πάτημα» στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, άρα και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.

«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσής του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήση ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία», ανέφερε η κυρία Φανή Γιωτάκη, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Οικογενειακό Δίκαιο.