Ελλάδα

Κικίλιας και Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς (βίντεο)

Κικίλιας και Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς (βίντεο)
Προσπάθειες να μεταπείσουν τους κληρικούς να εμβολιαστούν καταβάλουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας οι οποίοι βρίσκονται στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο ποσοστό των ιεραρχών είναι εμβολιασμένο, ενώ όσοι είναι αρνητικοί και υποστηρίζουν ο εμβολιασμός είναι αμαρτία βρίσκονται αντιμέτωποι με το εκκλησιαστικό πειθαρχικό δικαστήριο.

Κατά την είσοδο τους στο κτίριο οι δυο άνδρες υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση από την νοσηλεύτρια της Μονής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι συνοδικοί ιεράρχες θα απευθύνουν μια ξεκάθαρη προτροπή σε πιστούς και ιερείς να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ερώτημα παραμένει αν θα υπάρξει αναφορά και στην είσοδο των πιστών στους ναούς δεδομένων των ανακοινώσεων που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη λειτουργία των αντίστοιχων χώρων σε εστίαση και διασκέδαση.

Στους κόλπους της ιεραρχίας υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει προτροπή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων αλλά και φωνές που λένε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί από τη στιγμή που εφαρμόζονται πιστά τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

{https://www.youtube.com/watch?v=M9yORRUCzzU}