Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για διαρροή στοιχείων

Δολοφονία Άλκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για διαρροή στοιχείων
Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή υλικού από την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Το συγκεκριμένο υλικό - προανακριτικό και ανακριτικό - αφορά κυρίως τις προανακριτικές καταθέσεις που έδωσαν οι φίλοι του 19χρονου, αλλά και την απολογία ενώπιον της ανακρίτριας του 23χρονου (πρώτου συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής), όπως και τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξαν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

«Ούτε μαχαίρι κρατούσε, ούτε χτύπησε» ο 20χρονος Αλβανός

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε, παράλληλα, ο 20χρονος Αλβανός, που μετήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, υποστήριξε πως ο νεαρός είχε περιφερειακό ρόλο στην επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, δεν χτύπησε και δεν κρατούσε μαχαίρι.

Σημειώνεται, ότι ο 20χρονος που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.