Ελλάδα

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ο χιονιάς πλησιάζει την Αττική, live η πορεία του τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ο χιονιάς πλησιάζει την Αττική, live η πορεία του τις επόμενες ώρες
Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία Φίλιππος με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν ήδη στη Θήβα. Ήδη το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ενώ ο χιονιάς κατευθύνεται προς την Αττική.

Σύμφωνα με το windy, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτι, μέσα στη μέρα, με σφοδρές χιονοπτώσεις θα επηρεαστούν περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και την δυτικής Πελοποννήσου. Από το απόγευμα και αύριο Πέμπτη, φαίνεται πως τα χιόνια θα πλήξουν και την ανατολική Στερεά και συγκεκριμένα την Αττική.

Όπως έχουν ήδη τονίσει διάφοροι μετεωρολόγοι, νιφάδες χιονιού θα πέσουν στα βόρεια Προάστια. Από το πρωί, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ λόγω της χιονόπτωσης, αφού κακοκαιρία Φίλιππος χτυπά και την Αττική.

Το χιόνι πέφτει και κάνει κάτασπρη την Πάρνηθα, ενώ η πρόβλεψη για την Αττική λέει πως ίσως πέσει χιόνι και στην Αθήνα την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, σημειώνονται επίσης βροχές σε νοτιότερα τμήματα της χώρας, καθώς και καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Κύρια αιτία εκδήλωσης της κακοκαιρίας είναι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τη Βορειοανατολική Ευρώπη.

Επίσης, οι χαμηλές για την εποχή επίπεδα – σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – αναμένεται να υποχωρήσουν περισσότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (08.03.2022) η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα ισχυρά φαινόμενα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή (13-03-2022).