Ελλάδα

Θαυμάστρια του... Μπάμπη Αναγνωστόπουλου υποστηρίζει: «Πολλές είναι ερωτευμένες μαζί του» (βίντεο)

Θαυμάστρια του... Μπάμπη Αναγνωστόπουλου υποστηρίζει: «Πολλές είναι ερωτευμένες μαζί του» (βίντεο)
Μια άγνωστη γυναίκα στέκεται στο πλευρό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου χαρακτηρίζοντάς τον ως «γλυκιά προσωπικότητα» και αισθάνεται έλξη για εκείνον.

Μπορεί ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς, να μην γνωρίζει προσωπικά αυτή την γυναίκα, εκείνη όμως βρισκόταν σε όλη τη δίκη και χαρακτηρίζει τον εαυτό της υποστηρίκτρια και θαυμάστριά του. 

«Επειδή έναν χρόνο τώρα, του έγινε γνωστή αυτή η μεγάλη υπόθεση της δολοφονίας, το έχω πάρει ζεστά αυτό το θέμα. Είμαι θαυμάστριά, υποστηρίκτριά του. Για να ξεκαθαρίσω, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο φόνος, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση στον Μπάμπη είναι ότι είναι μία γλυκιά προσωπικότητά του. Παίζει ρόλο η εμφάνισή του, η προσωπικότητά του, όλο του το παρουσιαστικό. Και ποια γυναίκα δεν θα αισθανόταν έλξη γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Πιστεύω ότι πολλές γυναίκες είναι ερωτευμένες μαζί του» ανέφερε στον ALPHA η γυναίκα.

Το γράμμα για τον Μπάμπη 

Όπως υποστήριξε η εν λόγω κυρία, έχει γράψει στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο γράμμα. «Του έχω γράψει ένα γράμμα σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο. Του γράφω πως είναι κρίμα όλα αυτά που γίνανε και ότι δεν είχε καμία πρόθεση, δεν είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει την Καρολάιν. Έχω διαίσθηση. Θέλω να του μεταφέρω να βαστάει γερά στη φυλακή και να κάνει κουράγιο. Πιστεύω ότι έπεισε τους δικαστές. Φοβάμαι τα ισόβια, το μάξιμουμ για μένα θα ήταν να μείνει 15 χρόνια και σε δεύτερο βαθμό να βγει τελείως», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως τον έχει συγχωρέσει για το έγκλημα που έκανε.

Πώς φτάνει μία γυναίκα να ερωτευτεί ένα δολοφόνο;

Η ιστορία έχει δείξει ότι βίαιοι άντρες εγκληματίες συχνά αποκτούν γυναίκες θαυμάστριες, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση μαζί τους στο παρελθόν πριν τα εγκλήματα. Συνήθως, πληροφορούνται γι αυτούς τους άνδρες κατά τη διάρκεια της δίκης από τα media. Πολλοί ψυχολόγοι αποκαλούν αυτήν την κατάσταση υβριστοφιλία, σύμφωνα με το news4health.gr.

Η υβριστοφιλία αποτελεί μία από τις αμέτρητες παραφιλίες, μη φυσιολογικές ή ακραίες σεξουαλικές επιδθυμίες. «Βασικά, είναι η σεξουαλική έλξη για κάποιον που έχει διαπράξει κάποιο απεχθές έγκλημα» αναφέρει ο Jeffrey Ian Ross, PhD, εγκληματολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.

Δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες για την πάθηση. Επομένως, όσα γνωρίζουμε βασίζονται κυρίως στην προσωπική παρατήρηση. Παρόλο που δεν είναι κάτι συνηθισμένο στο γενικό πληθυσμό, συμβαίνει συχνά για άνδρες κρατούμενους. «Δε μπορώ να σου πω πόσο συχνά το βλέπω αυτό να συμβαίνει. Σχεδόν σε κάθε σοφρωνιστικό κατάστημα σε όλη τη χώρα θα βρείτε γυναίκες υπαλλήλους, όπως δικηγόρους, φύλακες και θεραπευτές να εμπλέκονται συναισθηματικά με κρατούμενους» ανέφερε ο PhD, καθηγητής εγκληματολογικής ψυχολογίας, Louis Schlesinger.

Τι είναι τόσο ελκυστικό σε ένα άνδρα εγκληματία

Ενώ τεχνικά η υβριστοφιλία είναι η σεξουαλική έλξη, αυτό που βρίσκεται από πίσω δε σχετίζεται με το σεξουαλικό κομμάτι (όπως σκέψεις για σεξ με κάποιον serial killer). Η σεξουαλική έλξη μπορεί να οφείλεται σε άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν ή συστατικά της ζωής τους που τους κάνουν ελκυστικούς συντρόφους, αναφέρει ο Schlesinger.

«Οι εγκληματίες μπορεί να αποτελέσουν το τέλειο σύντροφο κατά κάποιον τρόπο. Αυτές οι γυναίκες γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο σύντροφός τους και έχουν να μοιραστούν μόνο θετικές συναντήσεις μαζί του» λέει ο Schlesinger. «Περιέργως» είναι μία ελεγχόμενο και «ασφαλής» επιλογή.

Υπάρχει επίσης μία έξαψη που συνοδεύει την αλληλεπίδραση με άτομα που είναι διαβόητα και ορισμένες γυναίκες μπορεί να ελκύονται από αυτούς τους άνδρες για την φαινομενική κυριαρχία ή την αρρενωπότητά τους, λέει ο Schlesinger. Επιπλέον, πολλοί κατά συρροή δολοφόνοι είναι χειριστικά άτομα και μπορεί να φαίνονται γοητευτικοί και αινιγματικοί. «Για πολλές από αυτές τις γυναίκες, η αλληλεπίδραση με εγκληματίες αποσπά την προσοχή από αυτό που θεωρούν ότι είναι μια βαρετή ζωή», λέει ο Ross.

 

NETWORK