Ελλάδα

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Τα χάπια για την πίεση τα ήθελε για να επισπεύσει τον θάνατό του», είπε η δικηγόρος του 55χρονου (βίντεο)

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Τα χάπια για την πίεση τα ήθελε για να επισπεύσει τον θάνατό του», είπε η δικηγόρος του 55χρονου (βίντεο) Φωτογραφία: INTIME
«Τα χάπια για την πίεση τα ήθελε για να επισπεύσει τον θάνατό του», υποστηρίζει η συνήγορος υπεράσπισης 55χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του στις Πηγές Νέστου, στην Καβάλα.

Η Ελπίδα Κεβρεκάκη, συνήγορος υπεράσπισης 55χρονου,  απάντησε στα όσα είπε χθες ο Μάνος Βονικάκης, συνήγορος των συγγενών της άτυχης φαρμακοποιού.

Ο δικηγόρος είχε αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως ο καθ' ομολογίαν δράστης, τέσσερις ώρες μετά από θάνατο της συζύγου του, ενώ βρισκόταν ακόμη κλεισμένος με την σορό της γυναίκας στο φαρμακείο και σύμφωνα με την δική του εκδοχή ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του, πραγματοποίησε δύο κλήσεις σε γιατρούς, αναζητώντας συμβουλές και ιατρική βοήθεια, καθώς είχε ανεβάσει πίεση.

Η κ. Κεβρεκάκη είπε: «Αν δείτε το χρονικο σημείο που κάνει την αποκάλυψη οι αντίδικη πλευρά, θα δείτε πως έγινε μετά την απολογία του. Ο ίδιος προσκόμισε τα στοιχεία και εμπεριέχονται στο υλικό της δικογραφίας. Το γεγονός αυτό συνέβη και δεν προσπάθησε να το κρύψει».

Όσον αφορά τη διάθεση του δράστη να βάλει τέλος στη ζωή του, η συνήγορος επισημαινει: «έχει προηγηθεί από το οπτικό υλικό η απόπειρα να κόψει τις φλέβες του και βλέπει ότι με το να χάνει αίμα δεν επέρχεται ο θάνατος του. Το ότι κάλεσε για τις γιατρούς για χάπια που ρίχνουν την πίεση, δεν ήταν γιατί φοβήθηκε μήπως πάθει εγκεφαλικό, ήταν κάτι που έκανε καθώς ήθελε να επισπεύσει τον θάνατό του».

Όσον αφορά την κακοποίηση των συντρόφων του η δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ανέφερε πως στα 14 χρόνια έγγαμου βίου με την φαρμακοποιό, δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό κακοποίησης της συζύγου του, ενώ δεν γνωρίζει για προηγούμενες σχέσεις του τι συνέβη.

Σχετικά με το κίνητρο για την πράξη του, τόνισε: «Έγινε πάνω στον θυμό του, θόλωσε όταν του είπε να χωρίσουν και δεν θα ξαναέβλεπε τα παιδιά».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1