Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου - Καιρός: Η αστάθεια θα παραμείνει για αρκετές ημέρες και τον Ιούλιο (βίντεο)

Σάκης Αρναούτογλου - Καιρός: Η αστάθεια θα παραμείνει για αρκετές ημέρες και τον Ιούλιο (βίντεο) Φωτογραφία: EUROKINISSI
Έντονη αστάθεια αναμένεται (και) το επόμενο 48ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ αυτό το σκηνικού του καιρού θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες ακόμη.

Το επόμενο 24ωρο, αλλά και γενικότερα το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Σε περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, ίσως και της Θεσσαλίας αναμένονται μπόρες και καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, το Σάββατο (2/7), η μέρα θα ξεκινήσει παντού με ηλιοφάνεια. Όμως, μετά το μεσημέρι, στα ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου, στα ορεινά - ημιορεινά της Στερεάς, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο αλλά και στη Μακεδονία θα σημειωθούν κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, μετά το μεσημέρι ωστόσο θα συννεφιάσει τοπικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια. Μετά το μεσημέρι, στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της περιφέρειας αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα με κάποιες μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι και τα μέσα προς τέλη της επόμενης βδομάδας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι δυνατοί βοριάδες και η περισσότερη δροσιά στην περιοχή του Αιγαίου και γύρω από αυτό, αλλά και η έντονη ζέστη κυρίως στη δυτική και ηπειρωτική χώρα.

Το επόμενο Σάββατο (9/7), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα είναι δροσερό, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν αρκετά νότια κι έτσι θα μετατρέψουν το καιρικό σκηνικό σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας σε ανοιξιάτικο.

«Οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν τέλος Μαΐου», τόνισε χαρακτηριστικά. Η αστάθεια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα κρατήσει μέχρι τις 12 - 13 Ιουλίου και από 14 - 15 του μήνα φαίνεται ότι θα σταθεροποιηθεί ο καιρός στη χώρα μας.