Ελλάδα

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στα Τρίκαλα: Τα έσοδα των παρκόμετρων «γίνονται» δωρεάν κιλοβατόρες για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στα Τρίκαλα: Τα έσοδα των παρκόμετρων «γίνονται» δωρεάν κιλοβατόρες για τα ευάλωτα νοικοκυριά
Σε έναν συνδυασμό ελεγχόμενης στάθμευσης και κοινωνικής προσφοράς προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων, με το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, τμήμα των εσόδων του οποίου θα διατίθεται σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Στα Τρίκαλα όποιος σταθμεύει εκεί όπου υπάρχουν παρκόμετρα, θα στέκεται στο εξής αλληλέγγυος προς τα ευάλωτα νοικοκυριά μέσω μιας ιδέας του Δήμου Τρικκαίων να ενισχύσει ουσιαστικά τους δημότες του που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Παράλληλα, το νέο ΣΕΣ - που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα - θα αφορά σε τμήμα μόνο του κέντρου της πόλης, θα έχει δηλαδή μειωμένο εύρος εφαρμογής, προκειμένου, λόγω κρίσης και πανδημίας να διευκολυνθούν περισσότερο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Η δε λειτουργία του ΣΕΣ θα γίνεται και μέσω εφαρμογής (application) στο κινητό τηλέφωνο. Μέσα από αυτήν την εφαρμογή, όπως έχει ήδη δηλώσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, τα χρήματα που θα εισπράττονται, θα μετατρέπονται σε κιλοβατώρες, και στη συνέχεια, θα διατίθενται στα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο, η πληρωμή για τη στάθμευση μετατρέπεται αυτομάτως σε κοινωνική προσφορά και στήριξη πιο ευάλωτων τμημάτων της τρικαλινής κοινωνίας. Αυτή η κίνηση δε, αποκτά μεγαλύτερη σημασία την περίοδο αύξησης των τιμών ρεύματος, παγκοσμίως και στη χώρα μας.