Ελλάδα

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Ηράκλειο: Έγκυος 8 μηνών «έχασε» το παιδί της

Φωτογραφία Αρχείου Φωτογραφία Αρχείου
Μετά το 4χρονο κοριτσάκι που διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από αφυδάτωση, μία γυναίκα η οποία βρισκόταν στον όγδοο μήνα κύησης διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει το έμβρυο.

Μία ακόμη τραγωδία «σημάδεψε» την προσπάθεια 61 μεταναστών και προσφύγων να βρουν καταφύγιο, με τους ανθρώπους να μεταφέρονται εντέλει στους Καλούς Λιμένες αργά τη νύχτα. 

Πρόκειται για 33 άνδρες, 7 γυναίκες και 21 παιδιά, ανάμεσά τους και βρέφη. Δηλώνουν Σύροι, Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι και ισχυρίζονται ότι επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο από τον Λίβανο με προορισμό την Μάλτα.

¨Επειτα από τη φριχτή είδηση της απώλειας ενός παιδιού μόλις 4 ετών - που παρέμεινε στο πλοιάριο χωρίς φαγητό και ποτό επί 4 ημέρες - ακόμη δύο άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η γυναίκα με κάταγμα στο πόδι και στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε να «ακούσει» το έμβρυο εδώ και πέντε μέρες. Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό. Η γυναίκα παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενη στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου εισήχθη και ο δεύτερος μετανάστης, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, καθώς έχει υποστεί, μεταξύ άλλων, κάταγμα στη λεκάνη, ενώ λόγω έλλειψης νερού υπέστη αφυδάτωση και νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, είναι σε επικοινωνία με το περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των τοπικών αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διακινητών, καθώς μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι αυτοί βρίσκονται μεταξύ των 61 μεταναστών και προσφύγων που παραμένον φιλοξενούμενοι στο κλειστό γυμναστήριο των Μοιρών.