Ελλάδα

Προκλητικός ο πρωτόδικα καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης: Oπαδοί του χαιρετούν ναζιστικά στο Εφετείο (εικόνες)

Προκλητικός ο πρωτόδικα καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης: Oπαδοί του χαιρετούν ναζιστικά στο Εφετείο (εικόνες)
Έπειτα από διακοπή δύο μηνών το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε την Τετάρτη την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής».

Με ειρωνικά χαμόγελα εμφανίστηκε στο εδώλιο ο Ηλίας Κασιδιάρης - καταδικασθείς πρωτόδικα σε 13 χρονια κάθειρξης για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να κάνει και την προεκλογική του καμπάνια εκμεταλλευόμενος το φακό των καμερών κρατώντας στα χέρια τρικάκια του κόμματός του.

Στην αίθουσα του Εφετείου βρέθηκαν δεκάδες οπαδοί του, οι οποίοι φώναξαν και το σύνθημα  «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου». Λίγο αργότερα - και συγκεκριμένα στη διάρκεια κάποιας διακοπής, στην οποία οι κατηγορούμενοι απομακρύνθηκαν από την αίθουσα - χαιρέτησαν ναζιστικά, προκαλώντας την οργή των συγγενών των θυμάτων και λοιπών παρευρισκόμενων.

«Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;», ήταν τα λόγια της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, που έβλεπε έκπληκτη μπροστά της - και μέσα σε δικαστική αίθουσα - το νεοναζιστικό σόου του κατηγορούμενου.

Δείτε εικόνες από την αίθουσα του Εφετείου

5688973

5688984

5688967