Ελλάδα

Δήμαρχος Παξών για θάνατο 75χρονης: Υπερεκτιμήθηκε ο καιρός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες

INTIME - ΑΡΧΕΙΟ INTIME - ΑΡΧΕΙΟ
Σχετικά με το περιστατικό, που συνέβη στους Παξούς και τον θάνατο της 75χρονης γυναίκας, η οποία και υπέστη εγκεφαλικό και δεν μπόρεσε να διακομιστεί σε νοσοκομείο, τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε: «Γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού περιστατικού, που ανέδειξε τις αδυναμίες της διακομιδής ασθενών».

Όσον αφορά την διαδικασία της διακομιδής, τόνισε  «Το κέντρο υγείας επικοινωνεί με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΑΒ πρέπει να βρει τρόπο για να διακομιστεί ο ασθενής. Συνήθως είναι δια θαλάσσης και σπανιότερα με ελικόπτερα του στρατού. ( Σε αυτή τη περίπτωση) δεν υπήρξε δυνατότητα ούτε δια θαλάσσης ούτε μέσω αέρος. Έτσι έλαβαν δράση συμπατριώτες μας με ιδιωτικό σκάφος».  

Ο ίδιος πάντως ανέφερε, ότι δεν θεωρεί πως συνέβη όλο αυτό λόγω της κακοκαιρίας: «Έχουν διακομιστεί πάρα πολλά περιστατικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Δεν είχαμε τυφώνα κατά τη διάρκεια του εν λόγω περιστατικού. Είχαμε κακοκαιρία με ανέμους και εντάσεις».

Υπογράμμισε, ότι ούτε υπήρξε πρόβλημα με το σκάφος, μιας και «είναι εν΄ός έτους» και «πολύ σύγχρονο». 

Σε ερώτηση σχετικά με το «τι τελικά έφταιξε», απάντησε λέγοντας πως «Υπερεκτιμήθηκε η ένταση του καιρικού φαινομένου. Κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, που ανέλαβαν να κρίνουν αν το σκάφος μπορεί να ταξιδέψει ή όχι, εκτίμησαν τον καιρό πολύ χειρότερο».