Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Έκλεισε η Αττική Οδός από Ελευσίνα έως την περιφερειακή Αιγάλεω

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Έκλεισε η Αττική Οδός από Ελευσίνα έως την περιφερειακή Αιγάλεω
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Αττική Οδός, από το ύψος της Ελευσίνας έως την περιφερειακή Αιγάλεω λόγω χιονόπτωσης.

Λόγω έντονης χιονόπτωσης εξαιτίας της «κακοκαιρίας Μπάρμπαρα» τμήμα της Αττικής Οδού, από την Ελευσίνα έως την Περιφερειακή Αιγάλεω, έκλεισε και στα δύο ρεύματα λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Επί της ουσίας, από την είσοδο της Αττικής Οδού στην Ελευσίνα έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο, ενώ στο ρεύμα προς Ελευσίνα τα οχήματα φτάνουν ως το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

{https://twitter.com/aodostraffic/status/1622265802706526208?s=20&t=CJQIh9A48Fbf_fSlYOBFFA}

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από διερχόμενο οδηγό η κατάσταση λόγω της χιονόπτωσης είναι πολύ δύσκολη.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει απαγορευθεί η κίνηση των μεγάλων φορτηγών στην Αττική Οδό σε όλο το μήκος της όπως και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Νωρίτερα άνοιξε η Αθηνών – Λαμίας στο κομμάτι που είχε κλείσει. Υπενθυμίζεται πως η Αθηνών – Λαμίας είχει κλείσει από τη Λαμία προς την Αθήνα και από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα και η οποία θα παραμείνει για τα ΙΧ ανοιχτή έως και τις 22:00.

Από τη «Νέα Οδό» διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αθηνών-Λαμίας είναι σε ισχύ.

«Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, συνίσταται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων» αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Νωρίτερα και λόγω της κακοκαιρίας, η Τροχαία Αττικής προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας.