Ελλάδα

Νέα προειδοποίηση Μαρουσάκη: Κορυφώνονται τα χιόνια τις επόμενες ώρες

Νέα προειδοποίηση Μαρουσάκη: Κορυφώνονται τα χιόνια τις επόμενες ώρες
Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Χιόνια μέχρι αύριο το πρωί στην Αττική - Η τελευταία πρόγνωση γα την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει από χθες μεγάλο μέρος της χώρας με τα φαινόμενα να εξελίσσονται και τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το πρωί της Δευτέρας μεγάλος όγκος χιονόπτωσης εντοπίζεται στα βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής με πυκνές χιονοπτώσεις ενώ επηρεάζεται και το νοτιότερο κομμάτι της Βοιωτίας, φτάνει μέχρι τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική.

Λίγο μετά τις 7:30 το πρωί χτύπησε εκ νέου το 112 το οποίο καλούσε σε αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σφυροκοπά τη χώρα και, σύμφωνα με τη νέα έκτακτη πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τις επόμενες ώρες αναμένονται ακόμη πιο ισχυρές χιονοπτώσεις αλλά και χιονοστρώσεις.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για το νομό Αττικής δείχνουν ότι θα κορυφωθεί αυτή η χιονοκαιρία μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που σε συνδυασμό με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγούν και σε αξιόλογες χιονοστρώσεις τοπικά μεγάλου πάχους.

Μεγάλη προσοχή από όλες και όλους!